12 September 2017

Review Essential Secrectleaf

♥♥..ASSALAMUALAIKUM..♥♥

Hi korang, apa khabar semua? Setelah sekian lama Hanis bercuti. 
Kini Hanis tampil untuk membuat hebahan dimana anda semua patut tahu info wajib ini.

Secret leaf.jpg

Kalau travel selalunya kita kaum wanita ni akan pening kan nak bawa pakaian yang mana satu. Dah habis part tu, masuk pula part makeup. Hahhh ni yang Hanis selalu alami. Nak kena bawa serum la foundation la bedak la. Macam-macam nak bawa, tapi bila Hanis dapat tahu yang Essential Secretleaf ni produk dia mudah dibawa ke merata tempat terutamanya ketika Travel. I think girls di luar sana wajib mengetahui antara kelebihan produk ini. 

Didatangkan dengan 3 jenis produk utama iaitu 

1. Argan oil
💋Fungsi lembabkan kulit, mudah blend foundation dan glowingkan make up. Fungsi lain ialah menganjalkan, merawat parut dan mengurangkan garis halus. Cara pakai- titiskan atas tapak tangan, gosok-gosok dan sapu pada seluruh muka.
💋Boleh juga digunakan di rambut (elakkan rambut gugur), bibir (elak bibir kering merekah) dan kuku (kilatkan dan sihatkan)
.
Ada dua size =
🌟Size kecil = 15ml RM53.50 PROMOSI Merdeka Raya sehingga 1 oktober. Normal price RM63
🌟Size besar = 50ml RM142.80 PROMOSI Merdeka Raya sehingga 1 oktober. Normal price RM168



2. Foundation  -
💋Foundation yg mengandungi SPF 90 dan berfungsi merawat muka.
Mengandungi ekstrak delima (anti aging) dan sengkuang (cerahkan kulit)
💋Ada 3 code (Tan medium dan Light)
🌟RM49.00sahaja

3. Translucent Loose Powder -
💋Bedak tabur yg disapu pada muka selepas foundation untuk matte kan mekap. Sesuai tuk semua skin tone (tan, medium dan light)
🌟RM48

4. Moist matte Lipcream mengandungi ;
💋Argan oil – lembabkan bibir & anti aging
💋Vitamin e- rawat kulit bibir
💋Hyluronic acid- lembabkan bibir dan mungil
.
Mengandungi 5 code warna iaitu
1. Sweet Berry- purple
2. Fuschia Rose – pink
3. Nude Coffee – coklat
4. Vivid Candy – peach
5. Nerdy nude –nude


Antara kelebihan moist matte lipcream ni ialah:
🌟Dapat lembabkan bibir
🌸Tak keringkan bibir
🌟Tak membuatkan  bibir mengelupas
🌸Rasa ringan macam tak pakai pape pon dibibir
🌟Tahan lama
🌸Tak hitamkan bibir
🌟Selamat
🌸Tiada paraben

So sesape yang masih tercari-cari lipcream yang cantik dan selamat serta dalam masa yang sama nak merawat bibir perlu cuba pakai lipcream Secretleaf ni
🌟 Rm50/pcs harga promosi merdeka raya sehingga 1 oktober. 
Normal price rm60

Pic 1 SL.jpg


Step menggunakannya pun  sangat mudah

Boleh tengok full tutorial di video yang Hanis sertakan di akhir post ini. 


1. Sapu Agan Oil seluruh muka-lembabkan dan prep muka


2. Dap kan foundation yg beri kesan antioksida & cerah. Ada Spf 90


3. Sapu translucent loose powder ke seluruh muka tuk set kan mekap

4. Gunakan moist matte lipcream-ada 5 code


5. [EXTRA] Jangan lupa remove mekap sebelum solat- dengan menggunakan Micellar water. Memang best! hilang semua kotoran


BERMINAT? 

Whatsapp Kak Eela terus di http://www.wasap.my/60182994862




Thank you for reading this entry. :)

No comments:

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

 
Copyright © 2017 Wadah Berbicara. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.