10 November 2016

Cara Mudah Untuk Detox

`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Apa khabar??

Hanis doakan semua pembaca blog kali ini sihat hendakNya. Sekarang ni acapkali hujan di siang hari mahupun di malam hari. Musim hujan ni antara musim yang mudah membuatkan kita kurang sihat atau cepat jatuh sakit. Antara puncanya adalah daripada persekitaran dan juga cara makan. Jika kita salah makan, sudah tentu penghadaman kita juga akan turut bermasalah.

Untuk mengelakkan masalah penghadaman yang tak sempurna tu, Hanis ada tips untuk di kongsikan bersama korang semua. Pernah dengar tak detox badan? Detox merupakan proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia. Badan manusia mempunyai sistem detox sendiri iaitu hati, usus dan ginjal.



Detox yang paling mudah adalah melalui air rendaman buah-buahan. Cara ni pernah viral suatu ketika dahulu dimana ketika itu ramai juga antara pengguna facebook terutamanya Hanis lah, berkongsi resepi-resepi untuk detox dengan menggunakan pelbagai jenis buah-buahan yang direndam bersama air kosong semalaman dan diminum pada keesokkan harinya. Hanis selalu buat air detox guna buah lemon yang dipotong nipis-nipis direndam bersama daun mint. Rendam semalaman dan esok pagi baru minum.

Image result for detox

Kesannya, sistem penghadaman kita akan bertindak dengan baik dan tak ada masalah sembelit.

KENAPA PERLU DETOX???

DETOKS SANGAT PENTING❗
2 Tempat dalam badan kita ❌ boleh tersumbat iaitu
😖 Usus
😖 Salur darah
Kalau salah 1 sumbat❓boleh membawa maut dan Innalillah, Jadi, kita semua disarankan untuk mencegahnya sekarang. Rasulullah pernah kata, punca segala penyakit itu datangnya dari perut. Sebenarnya 80% sakit di sebabkan masalah usus, 20% lagi di sebabkan salur darah. Jangan ingat sekarang kita sihat boleh bangun pagi dan tidur malam ni tak perlu consume apa² supplement. Sekurang²nya makanlah makanan sunnah. Kalau susah sangat nak makan buah delima atau makan madu lebah 🐝 ataupun  nak makan buah zaitun tu kan, Hanis ada satu cara mudah untuk DETOX kan sistem badan anda tersebut. Iaitu melalui pengambilan Aloe Vera Gel.

Image result for kebaikan detox aloe vera
Jika anda selalu 
🎗Lemah tak bermaya, muka ngantuk je😴
🎗Cepat lapar, Makan macam ada bela hantu sebab asyik melantak je kan. atau
🎗Sukar bangun awal pagi dan selalu terlepas subuh. opps! bahaya ni.
🎗Ada masalah berat badan dan sukar untuk kawal berat badan.
🎗Muka berjerawat dan kusam tak bermaya.

Adakah anda mengalami masalah seperti yang Hanis nyatakan ini??? Jika Ya, anda harus melakukan DETOX badan dengan kadar segera sebelum terlambat kerana jika tak lakukan detox, sistem badan anda akan semakin lemah.

Mesti ada yang tertanya-tanya kan

Kenapa aloe vera gel forever❓apa kelebihannya.
Antara kelebihan yang perlu anda semua tahu adalah, dalam sebotol gel ini ada mengandungi:
✅ Saponin 
       👉🏾 Sabun yang mencuci & menanggalkan kerak² & kotoran yang terlekat kat dinding usus kita. 
✅ Lignin 
       👉🏾 Kuasa penembusan lebih jauh untuk membawa segala khasiat aloe vera masuk ke dalam                     tubuh kita..
✅Asid Amino 
      👉🏾 Menghasilkan collagen semulajadi. Disebabkan itulah, pemgamal aloe vera ini            
           kebanyakkannya nampak mude je.
✅ Vitamin aktif seperti A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E
✅ Lebih 200 sebatian yg menjadikan aloe vera forever menjadi pilihan No 1 orang² jepun.

     ALOE VERA DOKTOR SEMULAJADI untuk anda

💕Disarankan untuk para Abang-abang untuk mengamalkan detox daripada aloe vera ini untuk kesihatan dalaman ni. Bila usus lancar, secara automatik peredaran darah akan lancar. Barulah tahan lama dan isteri makin sayang. Tak sado pun tak pe asalkan dalaman sihat.

💕 Kelebihan bagi perempuan pun sama. Jika mengamalkan aloe vera ini kulit akan semakin anjal dan akan kelihatan lebih muda daripada usia sebenar. Aset wanita akan semakin tegang dan dalaman semakin sihat. InsyaAllah jika terus mengamalkannya.

Image result for kebaikan detox aloe vera



Untuk percubaan pertama kali, Hanis sarankan anda mengambil Set Detoks kerana ianya lebih menjimatkan dan kesannya lebih bombastik. 


Aloe Vera ini sebenarnya ada beberapa jenis. 

SET 1 FAMILY

3 JENIS ALOE VERA
Basic sama DETOKS

1)🌵 ALOE VERA GEL🌵
👉Mengandungi gel aloe
     vera berKHASIAT yang
     distabilkan 100%

👉Merupakan pilihan
     UTAMA untuk memelihara
     kesihatan sistem
     PENCERNAAN &  
     KEIMUNAN

👉Meningkatkan
      BIOAVAILABILITY  
      NUTRIEN kepada sel &
      meningkatkan  
      metabolisma tenaga

👉Mengawal atur fungsi
      fisiologi & mampu
      membantu tidur & emosi

👉Membantu penyembuhan
     sistematik tubuh dari
     penyakit yg dihasilkan
     dari proses DETOKsifikasi
     yg kurang baik

2)🍒 ALOE BERRY NECTAR
👉Dari aloe vera, beri& epal

👉Ekstrak kranberi adalah
     kaya dgn
     PROANTOSIANIDIN.
     Proantosianidin
     membantu mhalang
     bakteria bahaya drpd
     melekat pd dinding
     saluran kencing

👉Beri 🍒membantu
     mencegah jangkitan
     saluran kencing

👉Menstabilkan HORMON

👉Ekstrak Jus epal 🍏
      membantu
      PENGHADAMAN

👉Pycnogenol antioksida yg
     bguna utk melindung
     KOLAGEN 👦

👉KOLAGEN memainkan
     peranan penting bg
     mengekalkan keanjalan
     kulit

👉Bagus untuk pesakit
      GOUT, Batu karang, Ginjal

👉Bagus untuk organ
      bahagian hadapan

3)🍑 ALOE BITS & PEACHES
👉Sedap diminum & amat
     digemari kanak2

👉Kaya dengan serat untuk
      membantu sembelit

👉Mengandungi 100% aloe
     Vera yang distabilkan

👉Konsentrasi buah PIC
     semulajadi yg
     mmbekalkan VITAMIN A,
     C & E yg bmanfaat untuk
     sistem IMUN yg baik &
     kulit Yg sihat

👉Bagus untuk mata 👁👁
     (pesakit diabetes)

👉Bagus untuk pesakit
      kanser payudara

Jika dalaman sihat, automatik luaran akan nampak sihat dan glowing. Nak Kulit tambah cantik dan flawless, Hanis sarankan anda mencuba dua produk tambahan ini iaitu Absorbent-C dan Arctic-Sea.

Image result for kelebihan Absorbent-C forever
Kenapa perlu cuba consume Absorbent-C ini

✅ Ada vitamin C, bioflavonoid citrus dan betik,
✅ Vit C ni terikat matrik dengan bran oat. 🍋🍊🍏🍎
✅ Bila ada oat Vit C senang la badan nak serap
Yang best nya..
✅ Satu tablet VIT C ni ada 60mg vitamin C,
✅ Perempuan normal perlu 75mg Vit C sehari.
✅ Lelaki normal 90mg sehari.
✅ So 2 biji dah cukup
🍭1 botol ada 100 biji Vit C. Boleh guna untuk 2 bulan.

Image result for kelebihan Absorbent-C forever
Apa yang uolls akan dapat lepas makan Absorbent-C...❓❓
🌰 Merawat Penyakit Ekzema (Kulit merah, merengsa dan gatal)
🌰 Kecantikan Kulit dari Dalaman ke Luaran
🌰 Mengurangkan Stress
🌰 Sesuai tuk perokok tegar
🌰 Membantu mengelakkan jangkitan radikal2 bebas
🌰 Supplement untuk elak demam, selesema & batuk

Image result for kelebihan arctic sea forever
Kelebihan ARCTIC SEA pula adalah ianya dapat membantu:
●Melancarkan saluran darah.
●Mencegah kolestrol jahat (LDL) pada saluran darah.
●Mencairkan lemak tepu bawah kulit
●Menurunkan berat badan.
●Masalah sakit jantung.
●Mengalami strok.
●Tekanan darah tinggi.
●Meningkatkan tahap kecerdasan otak.
●Mencantik&melembutkan kulit .
●Mencerahkan penglihatan.
●Mencairkan darah beku
●Anti keradangan pada buah pinggang & organ utama badan

Forever Arctic Sea: Minyak Ikan (Omega 3) + Minyak Zaitun (Omega 9) + Vitamin E Terbaik Dunia
Adakah badan kita memerlukan kolestrol?
Ya badan kita memang memerlukan kolestrol tapi kolestrol yang baik (HDL) bukan kolestrol jahat (LDL). Tapi malangnya badan kita tidak dapat menghasilkan kolestrol yang baik (HDL) ni dalam jumlah yang mencukupi.

Jadi dari mana kita nak dapatkan kolestrol yang baik (HDL) ni?
Kita boleh dapatkan kolestrol baik (HDL) dari makanan kita seperti daging, telur dan produk tenusu. Bagi bayi, ia boleh dapatkan kolestrol yang baik (EPA dan DHA) ini daripada susu ibu. Indahnya Islam kerana menganjurkan ibu untuk menyusukan anak selama 2 tahun. Tapi dalam gaya moden hidup sekarang ni, nak dapat makanan yang berkhasiat sesuai dengan kadar keperluan kolestrol yang baik (HDL) harian adalah sangat susah. Sebab itu Forever memudahkan hidup kita dengan adanya produk Forever Arctic Sea.

Forever Arctic Sea???
Apanya???
Forever Arctic Sea ni adalah softgel campuran Minyak Ikan (Omega 3) dan Minyak Zaitun (Omega 9) yang telah dipatenkan/dihakcipta oleh Syarikat Forever Living. Jadi anda tidak akan dapat jumpa satu produk pun di pasaran luar sana yang ada campuran Omega 3 dan Omega 9 dalam satu softgel. Dan yang paling penting juga, ia mempunyai Vitamin E yang baik untuk kulit dan bebas mercury.

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

Jangan lupa dengan mengamalkan produk ni juga anda mampu menjana pendapatan yang lumayan.

💕 PENGEDAR DI PERLUKAN!!
Ada orang tanya kenapa  saya niaga aloe vera? 
Apa istimewanya Forever Living?

Jawapan saya:
Ya, saya niaga aloe vera sbb
Forever Living ni iktiraf saya sebagai BUSINESS OWNER (pemilik peniagaan) walaupun tiada kedai atau stokis nk pasarkan produk mereka tanpa melalui orang tengah.

Kenapa tanpa orang tengah? Sbb Forever living adalah  syarikat gergasi dunia yg memiliki ladang dan kilang sendiri menghasilkan produk mereka. Untuk apa saya kaya kan orang tengah sedangkan saya dapat untung sikit tp sales tinggi. Di Forever Living saya dapat apa yang syarikat orang tengah tu dapat.keuntungan tu terus kepada kita. Lagi puas hati.

Ada syarikat tu kena buat sales rm9000 tuk dapatkan 15% untung.. di Forever Living RM90 je tuk anda dapatkan untung 15% dapat free Aloe Vera Gel pulak tu. Dan syarikat yg sama juga kena buat sales RM720,000 tuk dptkan keuntungan 35% .. Forever living tak perlu banyak tu.. Sales RM1550 je cukup anda dah dapat untung 35%. So Berbaloi atau tidak??

Meh pm untuk lebih details 012-9492098
💞Nak jadi ejen??? Boleh jer
Call / Whatsapp
012-9492098

Jika malu bertanya jangan sengan silu add FB Puan Noor di link bawah ini. InsyaAllah beliau boleh bantu anda untuk detox sambil jana pendapatan.







😍JOM DETOKS‼

0 Chef(s):

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

ASSALAMUALAIKUM

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com