21 November 2014

Percutian Bajet: City One, Kuching

`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

Percutian Bajet Hanis bersambung ke part kedua. Dah baca part pertama? belum.. Jemput singgah baca di part pertama dahulu Part 1: Percutian Bajet: Waterfront Kuching, Sarawak. Perjalanan kami untuk hari seterusnya adalah menuju ke mall terbesar di Kuching, iaitu City One Mall. 

Berselfie dahulu sebelum jenjalan sana sini


Kunjungi kali ini bukanlah yang pertama kali bagi Hanis, tapi pertama kali bersama rakan travel. Kunjungi sebelum ini bersama keluarga dan rakan yang lain. Hanis sebenarnya bukanlah seorang yang suka kunjungi mall mewah seperti ini. CityOne Mall, Kuching ini seriously Hanis beritahu, insfrastruktur nya sangat cantik. Boleh dikatakan bertarafkan mall overseas. 


Sumber gambar daripada Google Image.


Pada mulanya kami plan nak main Laseraiderz a.k.a laser tack. Tapi disebabkan keadaan tempat permainan tu agak gelap dan agak berbahaya sebab waktu malam lagilah gelap dan menyeramkan. Maka kami hanya sempat bergambar kenangan sahaja di pintu masuk Laseraiderz ini. Mungkin kami akan cuba bermain pada next travel dan datang bermain pada waktu siang.

Bersemangat kononnya nak main lazer tack.
Bagi yang berminat untuk mencuba bermain permainan ini, bayaran untuk satu game adalah RM18 individu. Bermain dalam tempoh 10 minit. Boleh bermain secara individu ataupun berkumpulan. 

Ini gambaran untuk anda yang berminat mencuba permainan ini

Bergambar kenangan sahaja, next travel akan ku cuba bermainNantikan entry yang ke-3 yang berkaitan pengalaman Hanis pergi ke Borneo Highland. SubhanaAllah tempat tu sangat-sangat cantik. Banyak gambar yang menarik Hanis bakal kongsikan bersama korang semua. Stay tuned with me at www.wadahberbicara.my

Kos Percutian Bajet kali ini
Minyak = RM 100 (boleh tahan 2-3 hari)
Jumlah perbelanjaan untuk hari kedua adalah RM 100

Siapa ada instagram bolehlah follow @haniszula1kha

Itulah ceritanya setakat ini. Thank you for reading this entry.    

No comments:

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

 
Copyright © 2017 Wadah Berbicara. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.