30 June 2014

TEMPAT MAKAN 8: BERBUKA PUASA DI HALIA CAFE, SIBU


`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

Masih tercari-cari tempat yang sesuai untuk berbuka puasa bersama insan tersayang. Jom baca segmen #FoodReview Hanis nie. Kali ini, bonda Hanis teringin nak makan nasi campur. Kebetulan, pada masa ini kitaorang berbuka dengan kawan sekerja ayahanda. Maka kenalah pilih restorant yang agak lapang dan selesa untuk dimakan.


            Jadi, kitaorang decide bersama-sama nak makan di Halia Café  yang dekat dengan perumahan tempat kami tinggal. Lepas makan boleh terus balik rumah solat maghrib.




Nama Restoran/Kedai Makan: HALIA CAFE
Tempat: Berdekatan dengan Star Megamall
Jumlah Harga Makanan kami makan disini: RM48++(untuk 5 orang makan)
Kelebihan: Bersebelahan dengan shopping complex Star Mega Mall.


Harga makanan kat sini sangat berbaloi. Service dia pun memuaskan, walaupun tak ada lah ke tahap tangkas dan pantas. Tetapi makanan yang di order memang sampai ke meja kami sebelum waktu berbuka. 




Tahap kelazatan makanan kat sini bolehlah(Secukup rasa). Selain makan berhidang(bagi nasi campur), menu untuk goreng-goreng pun ada disediakan. Paling best dan umphh kat sini Nasi Goreng Kampung kat café nie memang umphhh walaa..makan sekali pasti nak lagilah.


Secara kesimpulannya, puas hati bila makan kat sini. Boleh kelaskan restoran nie sebagai 3 bintang daripada 5 bintang. Kedai nie beroperasi 9am-9pm(hari biasa), kalau di bulan puasa mereka akan beroperasi pada pukul 4pm-10pm(bulan ramadhan sahaja)


0 Chef(s):

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com