21 June 2014

TEMPAT MAKAN 7:Jom Makan di Kopi O Corner, Kuching

♥♥..ASSALAMUALAIKUM..♥♥
Salam 1 Malaysia y'all

Seperti yang Hanis ceritakan pada entry yang lalu, Minggu terakhir cuti persekolahan yang lepas Hanis sekeluarga turun ke Kuching lagi. Sekarang rasa perjalanan dari Sibu ke Kuching yang memakan masa 6 jam tu dah rasa lali. Dulu rasa jauh ya rabbi.


            Untuk pertama kalinya Hanis makan di Kopi O’ Corner nie totally not bad . Sebab persekitaran café nie bersih, layanan staff dia ¾ bintang. 


Ada staff yang sombong gila, ada staff yang baik gilerss, ada juga staff yang bongokss gilakk sebab apa Hanis kata bongok sebab 2x kali ambil order salah. Tak semena-menanya bapakku kena bayar lebih(oppss, maafkan keterlaluan bahasa).

         
   Kami sekeluarga pergi dah pukul 2.30pm macam tu, terlebih waktu makan dah. Of course lapaq bak hang, bila staff ambil salah order then berkali-kali staff dia datang tanya itu ini. Orang tengah lapar ditanya pulak pelbagai soalan. Ko rasa??? Staff yang salah ambil order tu pun dengan perasaan bongokksnya buat derk je, kot lah nak datang minta maaf ke(jangan mimpi lah). Staff yang Hanis maksudkan tu lelaki, berbadan gempal, kulit cerah sikit. Baju kerja dia warna hitam time Hanis pergi tu. Nama tak tahu pulak, tapi menurut staff yang baik gilerss Hanis katakana awal tadi. Diorang kata staff yang bonggokss gilak nie memang selalu salah ambil order dari customer. Tak tahulah manager café tu tak ambil tindakan ke? Tengok saja kah?


            Disebabkan lapar Hanis tunggu juga order baru sampai sebab order yang salah tu nasi goreng kampong pedas. Hanis tak boleh makan pedas,sebab tak tahan pedas. Mahu tak mahu terpaksalah tunggu order yang sebetulnya tiba. Hanis order Nasi USA tak pedas punya. Dalam 5minit juga baru sampai nasi tu.


            Overall makanan kat café nie bolehlah tahan , tapi nak kata sedap sangat tu tidaklah sebab banyak faktor yang tak disangka berlaku. Down mood orang nak makan. Andai kata ada staff tu baca belog Hanis nie, be alert lah next time. 

Mahai juga makanan kat sini.
Siapa ada instagram bolehlah follow @hz_zulaikha.  http://instagram.com/hz_zulaikha 

Itulah ceritanya setakat ini. Thank you for reading this entry. J 



No comments:

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

 
Copyright © 2017 Wadah Berbicara. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.