22 May 2014

Begitu lama ku menyepi diriku ini

 `•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

Selamat kembali ke laman wadahberbicara, sudah lama diriku ini tak mengUPDATEkan belog kesayangku ini. Bukan takda cerita tapi malas menguasai diri gara-gara wifi dan berukband selalu lembab. Hampir 4 bulan lebih juga belog nie tak diambil tahu oleh tuannya, bila fikir dua tiga kali rasa sayang pula biar biarkan belog nie macam tu je. Teringat kembali perih jerih nak bangunkan belog nie hingga dapat domain sendiri. Syukur alhamdulillah, yang pahit jadikan ingatan untuk masa depan, manakala yang manis jadikan kenagan terindah macam lagu peter pan tu.

Kini usiaku telah mencecah ke 22 tahun 2 hari. OMG!! Tak ku sangka umurku dah masuk angka 22. Tak lama lagi bakal mengakhiri tempohku belajar dalam bidang Networking System. Tinggal lagi setahun setengah, lebih kurang 3 sem lagi. Ku berdoa tiada paper yang sangkut mahupun subjek yang failed. AMIN.
Moist Chocolate Cake buatanku yang ke-12. Resepi? ada ke yang nak

Sepanjang ketiadaan entry-entry baru di belog nie, ku bukanlah mendiamkan tapi ku telah menjalankan bisnes di dalam talian. Syukur Alhamdulillah hasil daripada pendapatan jualan tu, ku dapat membeli SAMSUNG GALAXY S3 MINI setelah talipon lama menamatkan riwayatnya setelah berkhidmat hampir 4 tahun. Talipon S3 MINI nie hampir setahun sudah usianya kini bersama diriku ini. Tetapi selepas je ku habis sem 3 hujung bulan april lepas, S3 MINI tu  dah buat perangai, (bongek punya talipon) tiba-tiba mati dengan gediknya, bila syok-syok online plup! Blank seketika dan ON balik dengan sendirinya. Arghhhhhhh!!! Sakit hati tahu tak. Tambah-tambah bila ku tengah syiokk layan cerpen online, sampai je klimak cerita dalam cerpen tu time tu plak dia blank.  Virus kah itu?? Ataupun masalah battery?? Battery dia tu pun dah kembung. Eurmmm masalah battery kot. Adak e orang jual battery untuk taliponku nie??? Tolong aii pleaseee (punggah ayat ku sekarang nie.)

Talipon yang telah menghuru-harakan hidupku sekarang ini
Maka terhasillah entry baru ini, ku nak luah kebencianku terhadap S3 MINI bongekkk tu, eurmmm aku plan nak beli tablet ataupun ipad. Tapi belum sure lagi brand yang mana satu berkenan di hati. Bakal beli dalam awal bulan jun nanti sebab pertengahan jun nanti ku akan bermula pratikal. Doakan ku berjaya ok.

            Dengan terbitnya entry baru ini juga ku nak bagitau korang semua, melalui entry-entry akan datang ku akan bahasakan diriku sebagai HANIS. Disebabkan umurku pun dah makin lanjut, apa salahnya ku guna nama sebenar yang Bonda dan Ayahanda ku berikan pada anak gadisnya ini. So please call me HANIS after this. 

Photo: Reason belog http://www.wadahberbicara.my/ lama tak update, syiok layan instagram punya pasal. Siapa ada instagram bolehlah follow @hz_zulaikha.  http://instagram.com/hz_zulaikha
Photo: Reason belog http://www.wadahberbicara.my/ lama tak update, syiok layan instagram punya pasal. Siapa ada instagram bolehlah follow @hz_zulaikha.  http://instagram.com/hz_zulaikha
follow lah saya @hz_zulaikha.
        Nama Facebook ku HANIS ZULAIKHA, gelaran glamor HZ. By the way, aku pun dah ada instagram. That why belog nie lama tak update, syiok layan instagram punya pasal. Siapa ada instagram bolehlah follow @hz_zulaikha.  http://instagram.com/hz_zulaikha 


Itulah ceritanya setakat ini. Thank you for reading this entry. J

0 Chef(s):

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com