1 January 2014

HELLO 2014 !!

♥♥..ASSALAMUALAIKUM..♥♥
Salam 1 Malaysia y'all

Salam ukhuwah di hari pertama permulaan tahun baru, 2014. Syukur Alhamdulillah sebab masih diberikan peluang untuk terus berusaha untuk kearah kebaikan, insyaAllah. Tahun baru, tertanya-tanya juga apa azam baru korang semua? 



Pasti ramai di kalangan pembaca belog wadahberbicara nie yang sudah post tentang azam anda untuk tahun baru di blog mahupun di media social yang lain. Sebelum tu korang ada tak reverse balik dan ingat kembali azam tahun lepas(baru semalam je berlalu) yang korang impikan mahupun janjikan itu sudah tercapai ataupun belum ataupun hanya beberapa peratus sahaja.   


Overall untuk tahun 2013 yang lalu, Hanis tak aktif sangat di belog wadahberbicara nie jika dibandingkan dengan tahun-tahun sebelumnya. Nak kata idea tak ada, terlalu banyak untuk dikongsikan bersama korang semua. Cuma masa untuk online di blog tak mengizinkan disebabkan percaturan masa yang tidak betul. 


See, itu sebab utama yang den jarang aktif di sini berbanding di Facebook mahupun Instagram. Rasa nak menulis entry baru nie pun dah kejung lidah untuk membuat ayat. Practice makes perfect.

Tahun 2013, pelbagai onak dan duri telah ku tempuhi seorang diri tanpa keluarga disisi
(sedih bak hang)

Review untuk 2013 punya cerita.
~Tahun 2013 dah pun berakhir.
~Tahun paling murah rezeki bagiku $$$.(syukur alhamdulillah)
~Tahun paling slow berblogging dalam Belog Cik_Honney.(akan kembali aktif tak lama lagi, insyaAllah)
~Tahun permulaan untuk diriku melangkah lebih jauh dalam mencari erti kehidupan yang sebenar.

~Tahun yang paling membuka mataku untuk memilih kawan dengan lebih baik.

~Tahun yang agak agak mencabar fizikal dan mentalku.

Sebelum kita menuduh orang baiklah Hanis checklist semula azam pada tahun 2013 yang mana hampir 80% telah tercapai. Syukur Alhamdulillah, jadi tahun baru kali nie 2014, Hanis  berharap azam baru kali nie akan mencapai ke 100% seperti yang diimpikan. InsyaAllah ameen. 

Baru perasan, dah 3 tahun berturut-turut azamku hanya capai 80% sahaja. Mana pi lagi 20% tu?? 

My New Year Resolutions!!!
-
-
-
-
and
Bring it on.

Untuk tahun nie 2014, just simple resolutions.



Diriku mengharap semoga tahun baru ini, diriku akan sentiasa berfikiran baik terhadap orang supaya orang akan berfikiran baik terhadap diri kita juga ya. Wish 2014 will be more cheerful and successful for my life. Semoga hari-hari akan datang akan lebih diredhai oleh ALLAH swt.

            

2 comments:

  1. Betul :) qila pun still dalam mencuba ni hihihi. Terima kasih, suka post ni. Pasal life :D hehe thanks ye cik hunnyyyyy hihi

    ReplyDelete
  2. aku faham perasaan ang along.. sabor ye TT^TT
    fighting fighting! :D

    btw awat quote tuh dekat makaroni yg comel? ahaha
    rsa lapar lah plak hehe :D

    ReplyDelete

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com