16 July 2013

Sudah Seminggu Kita Berpuasa

`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

Salam 7 ramadhan, selamat semuanya   cik honney ucapkan ye. 1st entry berkaitan tentang ramadhan. Sabar je menanti seminggu ramadhan kunjung tiba. Konon-kononnya nak buat entry pakej cerita satu minggu lah. Sekali kumpul punya kumpul. Nah rasa entry kali nie lebih kepada gambar. Bak kata orang biarlah gambar yang menerangkan apa yang berlaku.

Alhamdulillah selamat sudah 7 hari kita berpuasa.
Sangat pilu dan hiba apabila kena sambut ramadhan tahun ini bersama kengkawan seperjuangan sahaja. Bagi cik honney kali ini merupakan kali ke-2 berpuasa dan berbuka without family. Pertama kali pada umur 13 tahun. Hah ko mampu??? time tu dah lah 1st time duduk hostel.

Untuk tahun nie virus menangkap gambar makanan semakin menular. Biarlah orang nak kata penyakit ke apa ke. Yang penting diri sendiri gembira. 
-
-
-
-
-

 Berbuka untuk #DAY 1

Minum dah nak habis baru ku teringat... "ehhh kau belum bergambar lah"
Cabaran untuk hari pertama sangatlah mencabar dan menarik jugalah sebab air je yang minum banyak.

 Berbuka untuk #DAY 2


 Berbuka untuk #DAY 3

 Berbuka untuk #DAY 4

Berbuka untuk #DAY 5

Berbuka untuk #DAY 6
Nampak mewah kan. Akan ada sambungan ceritanya pada next entry. Makanan kat sini sangat menyelerakan.

Berbuka untuk #DAY 7


Syukur Alhamdulillah dengan rezeki yang dianugerahi oleh Allah S.W.T walaupun pada #day 2 dah kena ulser sebesar air setitik. Sengsara nak makan tu memang tak terkata lah. Rasa macam nak puasa seharian saja. Namun, kembali pulih sediakala pada pagi tadi sedikit demi sedikit. Alhamdulillah.

1 comment:

  1. your blog is amazing! i knew recently and i am sure, i will back soon!! for more recipes

    stylewomen

    ReplyDelete

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

ASSALAMUALAIKUM

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com