22 June 2013

AKHIRNYA, S3 mini menjadi milikku

`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all


Selamat berhujung minggu, tamat sudah minggu yang menyiibukkan diri cik honney dimana minggu lepas minggu budak junior datang daftar. Ye sekarang cik honney sudah bergelar senior, masih kekok pabila ada junior memanggil diri ini dengan gelaran “KAKAK” secara face to face, selalunya yang selalu panggil kak nie adik-adik di FB dan BLOG.

Bagaimana kat rumah??

Kat rumah itu lain. Panggilan lebih mesra gitu...


Orait berbalik kepada tajuk entry sebenarnya cik honney nak kongsikan kelebihan pabila membeli hp Samsung jenis aadroid dan touch screen. Makluman hp lama sudah berabad digunakan jadi sudah banyak masalah yang berlaku kepada saye.

Dengan bermodalkan keuntungan dari jualan MASK MURAH nie dapatlah cik honney  beli hp baru yang bertemakan warna pink, adroid dan touch screen. Seminggu sebelum membeli hp baru nie haruslah buat research sedikit agar kita tak menyesal di kemudian hari.

Terima kasihlah kepada sesiapa yg telah membeli MASK MURAH.. jualan dari mask tersebutlah den dapat tukar hp baru..

Beza s3 mini dengan s3.

Alkisahnya, 5 bulan sebelum tu cik honney ada hp yang terkini mengikut hati  nampaklah entry tentang S3 mini dari Fatin liyana dan juga kakak iparnya Maria Elena. Siap buat video lagi dioarang nie beb. Paling kelakar tengok video dari kak maghei nie lah. Boleh terjah disini Agak kagum tapi rasa macam tak mampu nak beli sebab harga time tu 999, lebih kurang macam harga S3 je. Tunggu lagi sebab hp lama boleh guna lagi. Bila cuti sem hp lama tu makin menjadi-jadi peragai peel nye. Then I decide, masanya sudah tiba. Dengan semangat tinggi buatlah manifesto dekat ayahanda, beri alasan yang munasabah. Alhamdulillah sebabnya diterima. Yehhhh gembira hatiku.

Akhirnya, Hp yang menjadi pilihan hati ini adalah Samsung Galaxy S3 Mini.cik honney beli yang keluaran edisi khas(ada corak bunga warna pink), camera yang kebabom. Lepas nie tak ada lah berebut dengan ayahanda juga adinda bila nak tangkap gambar masakan cik honney  Makluman sebelum nie gambar-gambar yang cun semua tu cik honney tangkap melalui S3. S3 best juga sebab screen besar tapi kekurangan dia tak boleh masuk poket. Seksa juga nak pegang. Tapi S3 mini nie boleh selit dimana-mana sahaja sebab saiz dia tapak tangan kita je.

RM800 + via maybank card RM10 = RM810.Cepat betul harga dia turun dari RM999 tu kan.

Milikku kini. Tema pink itu wajib
Menurut pakar gadget hp(nama tak ingat), beliau mengatakan kalau nak beli hp jenis touch screen better you choose Samsung, kalau untuk button biasa prefer Nokia. Nokia memang mahal sikit tapi tahan lama kot. Tak percaya cuba baling hp Nokia 3310 ke arah penyamun atau penyagak sure berbekas kepala diaorang. Lepas tu hp tu still boleh guna lagi. Harga sekarang rm15-rm20 something. Murah beb. Bateri tahan seminggu. Tapi hp tu boleh dijadikan back up bila kehabisan bateri.

Bukti  kamera dia jelas dan nyata boleh tengok nie

Red Velvet Cake. resepi rujuk SINI.


Cucur Jagung terbaik.

Telur Masak Kurma. umphh walaa..

Antara kelebihannya yang lain boleh baca disini, sumber google.
Spesifikasi samsung Galaxy s3 Mini
Jaringan
 2G
GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
 3G
HSDPA 900 / 1900 / 2100
Layar
Tipe
Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Ukuran
480 x 800 pixels 4 inci
Dimensi
Ukuran
121.6 x 63 x 9.9 mm
Berat
111.5 g
Memory
Internal
8/16 GB, 1 GB RAM
External
microSD, up to 32 GB
Kamera
Primer
5 MP, 2592×1944 pixels, autofocus, LED flash
Sekunder
VGA
Data
3G
Ya
EDGE
Ya
GPRS
Ya
WLAN
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot
Bluetooth
v4.0 with A2DP, LE, EDR
USB/Port
microUSB v2.0
Fitur
OS
Android OS, v4.1 (Jelly Bean)


CPU
1 GHz dual-core Cortex-A9
Browser
HTML5
GPS
with A-GPS support and GLONASS
Messaging
SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM, RSS
Java
via Java MIDP emulator
Baterai
Tipe
Li-Ion 1500 mAh battery
Standby
Up to 450 h (2G) / Up to 430 h (3G)
Talk Time
Up to 14 h 10 min (2G) / Up to 7 h 10 min (3G)


More infoàhttp://www.samsung.com/my/s3mini, video terbaik tentang s3 mini boleh tengok disini 

5 Cool Samsung Galaxy S3 Mini Tricks

5 comments:

  1. Wueee bining bener hasilnya..

    ReplyDelete
  2. wah bestnyer!! comey je...teringin gk tp baru g beli bb, nt la...emmm

    ReplyDelete
  3. hai sy datang dari contest http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html .. jom join ramai2 :")

    ReplyDelete
  4. wahh mcm syok je pkai s3 mini ni.. huhu

    ReplyDelete
  5. how abaout NOTE II ? okeyh tak ?

    ReplyDelete

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com