11 May 2013

TUTORIAL HOW TO TRANSPARENTS OUR PICTURE OR HEADER BLOG

`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

Menanti ketibaan bulan rejab esok hari,   Hanis  ucapkan Selamat Berpuasa bagi sesiapa yang berpuasa di bulan rejab ini nanti. Target untuk tahun 2013 agar dapat menunaikan ibadat berpuasa(target nak penuhkan 3 bulan sekaligus) bertapa besar fadhilatnya itu. Tak sangka kan tinggal lebih kurang beberapi hari je lagi bulan Ramadhan bakal menjelma. Akan dikongsi pada entry yang lain.

Setelah menyepikan  Hanis menyepi diri dari beraktif blogging nie terasa rindu plak nak terjah blog kengkawan yang lain. Last blogging pun semasa Segmen Aisyah Humaira dijalankan. Best juga bila ramai yang terjah dan sudi komen entry kita. Secara tak langsung traffic naik sekejap(den tak kejar traffic nie pun.) Syukurlah kalau coretan kita ada orang sudi baca dan komen untuk berkongsi info mahupun tegur yang mana kita kurang. Tak semua orang sempurna kan

Banyak pula  Hanis berceloteh. Mukadimah panjang betul kan. Orait berbalik kepada tajuk yang sebenar. Entry kali nie nak buat khas untuk seseorang yang sudi request satu tutorial. 



Si cantik nie dia request cara nak transparentkan header blog yang mana dia edit guna software Photoscape. Sebenarnya tutorial nie pun boleh digunakan untuk trasparentkan gambar percutian kita mahupun gambar artis kesayangan kita.

Untuk trasparentkan header/pic anda yang telah edit samada guna photoscape mahupun photoshop CS4 atau CS5 mana pun boleh. Tapi nak trasparents kan tu mesti dan wajib guna software photoshop

Lama juga tak buat tutorial nie, last buat pun di entry nie  Tutorial hilangkan"Content Warning"   selalu buat tuto cara nak masak je, beralih bidang jap.

 

 Orait, let’s us start the classes. Hope you will understand and practice it.












--GOOD LUCK!!--

6 comments:

  1. suka lgi guna macromedia dri potochop hahaha
    http://long-cham.blogspot.com/2013/05/selamat-hari-guru.html

    ReplyDelete
  2. dear thanx sangat2!!!!! terharu ;) tp kan,cmne nk dapatkan blank transparent background tuh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. step no.3 tu cara nak dapatkan blank transparents lah...

      Delete

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

ASSALAMUALAIKUM

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com