17 April 2013

Cara steam muka sebelum guna mask


``•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all


Hujung minggu menjelma dirinya lagi, hatiku riang sekali kerna dapat relax lagi.. 
>wiwit< 
cik honney memang suka hari-hari begini, masa nie lah dapat manja kan diri dan belai apa yang patut. 

(Actually entry nie kena publish weekend lepas, tapi disebabkan internet ada problem maafkan daku ye..)

Bila weekdays memang tak sempat nak belai itu ini. 
Orait, baru-baru ada gadis cantik nie pm  belog cik honney   




stay in hostel bukanlah satu masalah besar bagi sis dear...


Apa yang anda perlu pergi cari watercooler

(kebanyakkan asrama sekolah sekarang dah disediakan watercooler tu kan..den tinggal asrama 8 tahun dahulu pun dah ada watercooler).
(kan ada air panas kat situ,tak payah rajin-rajin nak letak air panas and masak tu semua. Lambat!!!)


3 benda penting yang perlu anda untuk stim muka anda.

1- Air suam-suam kuku kaki tanganmu..

2- towel muka yang bersih 
3-Shiseido Black Mask
(time nie dah guna sekali, nie kali ke-2, ada lagi baki sikit untuk guna minggu depan)

Cara dia:-
1- Celup towel tu dalam air suam tu then perahkan, kemudian tekapkan dimuka
(nak sapu ke nak tonyoh ke terpulang pada anda).
2- Ulang step nie 2-3 kali(agak-agak muka dah segar)
3- Kemudian baru sapu muka korang dengan ubat magic nie(Shiseido Black Mask)

More steps you can refer at >Click here ok<


                                                     Sesi menghapuskan Blackhead
Attention: Biar mask tu kering betul-betul dulu baru cabut dari BAWAH ke ATAS..jangan memandai dari atas ke bawah..sure akan sakit nanti..tak caye mu coba lah...
-
-
-
-
After 45 minutes
-
-
Kali nie banyak juga yang keluar sebab dah steam muka dulu, pori-pori pun dah buka sikit
-
-
Selepas dah tanggalkan mask tu kalau rajin lah, boleh guna langkah steam tadi juga tapi tukar kepada air yang lebih sejuk. Tujuan dia nak tutupkan semula pori-pori yang terbuka. Hasilnya muka anda akan lebih berseri-seri(bukan macam kak ton..tapi macam cik honney..hehehe)


Sekarang dah hampir 45++ set Shiseido Black Mask terjual. Alhamdulillah
  
pic:  Happy + excited, mata panda kena tumbok pun sudah hilang..Actually minggu lalu agak sibuk dengan assignment jadi mata denn pun dah jadi mata panda kena tumbokkkk(kejamm sapa yang kasi gelaran tu.)

Last but not least Pray for me..aii akan tempuhi final exam....

Tapi jangan risau, segala pesanan anda akan dikirim macam biasa(guna pos laju 2-3 dah sampai)
#4 days more#

Jom grab mask hebak nie sekarang..tak rugi pun malah anda akan berpuas hati dengan kesannya nanti

More info boleh check entry

8 comments:

  1. bestnyaaa....thank you untuk tips :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @kasya syiera--> welcome dear...selamat mencuba

      Delete
  2. akak pakai shawl tribal eah?..lawa nye >,<
    senang bentuk tak?
    *sori tetibe anis tnye soalan lain..haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anis Zainudin--> tq dear >,<..hehehe...haah dear...akak guna shawl tribal..tp bkn jenis yg licin tu...jenis kain xtahu la plak..tp yg nie senang nk bentuk(tp tgk hari juga,kadang2x dia majuk xnak bentuk...huhu)..

      *tanya soalan nie xpe..jgn tanya soalan 8math je...akak anti-8math..hehehe

      Delete
  3. jom join 2nd giveaway by zeeqa

    http://koala-zeeqa.blogspot.com/2013/04/2nd-giveaway-by-zeeqa.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. @zeeQa-->orait dear...thanks cuz sudi jemput.. :)

      Delete
  4. ooo...mcm tu je ek nk steam...simple je..bru tau

    ReplyDelete
  5. Errr..kalo pkai tebal2 org ckp mampus na mncabutnye ehh ??ooohhh tdakkkk..da terbuat ~~~

    ReplyDelete

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com