15 October 2012

Travel to Kuching : Main Bazaar (06)


`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

Seperti yang dijanjikan di entry Travel To Kuching: Shopping Time (Part 05), Cik honney  ada lagi satu tempat yang menjual pelbagai pilihan jenis cenderahati yang murah dan boleh dibeli secara pukal. Nak tahu dimana tempatnya. Dimana lagi kalau bukan di MainBazaar. Main Bazaar nie adalah tempat popular di Kuching. Terletak berdekatan Kuching Waterfront. Merupakan deretan kedai kaki lima yang menjual barang-barang perhiasan dan kraftangan buatan tempatan.

Satu RM10 je. Murahkan. Den tak beli pun tengok je.

Untuk anda yang hendak membeli cenderahati sebagai buah tangan dari Sarawak, Main Bazaar adalah jawapannya. Terdapat banyak pilihan jenis cenderahati yang murah dan boleh dibeli secara pukal.



 Barang-barang seperti Pua Kumbu, T- Shirt Sarawak, Pasu Sarawak, Kek Lapis Sarawak pun ada jual disini(tapi kalau nak beli pukal better pergi ke Mira Cakehouse-seacrh je GPS sure jumpa.).


 Selain itu ada juga Kraftangan Rotan dan Tikar yang bermacam jenis selalunya menjadi tarikan pengunjung yang datang boleh dibeli disini.


Menurut kakak yang bekerja disitu, Main Bazaar nie dibuka pada setiap hari dari pukul 8.00 pagi hingga 6.00 petang.
  

Setelah penat berjalan seharian sure lah perut berkeroncong lagi menyanyi lagu saya lapar..saya lapar…nak makan…nak makan….alahai sedapnya lagu tu.

Untuk makan malam yang sangat menyelerakan jom kita sambung baca di PART 07

0 Chef(s):

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com