26 October 2012

Blog pun mau raya haji juga.

Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha 1433H (2012)

Esok bersamaan 10 Zulhijjah 1433M kita akan menyambut ibadah Hari raya AidilAdha, yakni ibadah korban. Bagi mereka yang mempunyai rezeki lebih sedikit tidak salah untuk membuat ibadah korban ini. Sangat digalakkan, sunat muakkad dan ganjarannya sangatlah banyak. Bersempena tahun nie juga syukur alhamdulillah kedua-dua belah pihak (ayahanda dan bonda) akan buat ibadah korban. Last buat tak silap cik honney dah 5-6 tahun lepas (lama juga tu). Kebetulan waktu tu ada sepupu kahwin. Bersempena hari raya esok den nak sampaikan pesanan penaja.
1) Berhati hati-hati di Jalanraya.
Bagi mereka yang pulang ke kampung, berhati hati dijalan raya dan ingatlah orang yang tersayang. Harus memastikan kenderaan dalam keadaan yang optimum dan servis dah cantik punya. Kalau penat/mengantuk, berhenti seketika.
2)Rumah.
Rumah juga harus dipastikan semua benda dah settle. Dar segi dapur gas, elektrik, air paip dan macam-macam lagilah. Kalau ada kucing ke arnab ke, kena mintak tolong jiran berikan makanan.(erkk matilah kucing den nanti. Harap2x dia cari tuan baru)
Eurmm, rasanya tak ramai yang balik kampung raya haji nie. Sambutan raya haji sebenarnya harus lebih meriah berbanding hari raya aidilfitri. Tetapi sambutan hari raya aidiladha di pantai timur memang meriah.
 
Sebab utama den tunggu nak update malam nie, meh sini nak kabo blog eden kembali berubah wajah lagi. Kali ini den lebih kepada warna biru. Sebab penyebabnya baju raya untuk esok bertemakan warna biru muda a.k.a warna awan atau air laut la.

Taraaaaaaa....Selamat hari raya haji
  Tenang je orang melihatnya. Tapi den tak tahu lah kalau korang tenang ke tak tengok blog den nie.

Last cik honney tukar wajah blog nie adalah pada hari raya puasa lepas, korang boleh tengok perubahannya di entry nie Salam Aidilfitri 2012-Dari Tulus Ikhlas Lubuk Hatiku-. Masa tu blog nie masih lagi bertemakan pink colour. Pinkish gitu.. Wahh lama juga warna pinkish nie bermaharajalela di Belog Cik_Honney(wadahberbicara.blogspot.com). Jom pakat ramai-ramai like page den nie. 


-SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA- 
 
.

0 Chef(s):

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

ASSALAMUALAIKUM

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com