20 July 2012

Niat puasa???


`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam Ramadhan y'all

Salam malam 1st Ramadhan, setelah sekian lama honney  tak bersiaran atas sebab-sebab tertentu. Jadi malam nie baru dapat bersiaran seperti  sediakala. 

Orait, nie Blueberry Oreo Cheese Cake (no baked)  baru buat semalam, tengahari tadi baru sempat merasa. Nak resepi ke??? resepi akan di update kemudian ye.



Alhamdulillah kita semua dah masuk fasa yang baru lagi, jadi korang semua dah setting niat ke belum, meh sini kak honney ajar nak niat puasa untuk sebulan dan juga untuk esok (mean hari-hari lah).

          
  Are you ready??


Untuk niat hari-hari semua dah biasa kan, dan untuk niat sebulan tu mungkin ada segelintir yang tak biasa atau tak pernah buat pun. Sebenarnya niat puasa sebulan nie untuk catch-up niat hari-hari yang kita lupa niat tu. Jadi tak de lah alasan “ sorry aii tak puasa harinie, lupa niat ” oppss!! jangan terasa ok, contoh aja tu. Jadi untuk mengelakkan situasi tu berlaku malam nie korang niat sebulan dan niat untuk esoh hari juga.

Niat sekarang, nanti lupa

             Niat sebulan tu honney sudah di didikan oleh ayahanda dan bonda sejak kecil lagi(start puasa dulu la, umo 4 tahun tapi tak penuh pun, banyak akai cari jalan nak bocor puasa, itu kena entry lain lah lau ada sudi nak baca.)

            Ok..niat sudah, update blog sudah, makan je belum.. Nanti kol 4.00 pagi baru bangun sahur. Sini imsak awal around 5.02 pagi. Imsak awal maknanya berbuka pun awal la ye, yess i know.. Den nak siap mencekik korang baru nak mula mencekik. hehe..just joking ok.. mohon maaf ku pinta darimu wahai insan yang bergelar manusia. Salam Ramadhan Al-Mubarak.

1 comment:

  1. sedapnya kek tu!!! no baked?? how2, teach me!!!! hehe... by the way selamat berpuasa dan salam ramadhan...

    ReplyDelete

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

 
Copyright © 2017 Wadah Berbicara. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.