15 May 2012

Resepi Jus Durian Belanda


`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

Seperti yang anda sudah maklum, family honney kurang minum minuman berjus nie, sebab dia den tak tahu. Tapi dah nama pun honney memang suka mencuba juga walaupun diaorang tak gemar tapi honney buat je, segelas dua je dapat telan. Lepas tu honney akan frozenkan. Tak sampai dua hari je pasti licin.
        
         Jus nie baru 1st honney buat, sekadar nak mencuba rasanya. Hasilnya not bad. Jus yang dimaksudkan kali ini adalah “Jus Durian Belanda”. Actually buah durian belanda sedap juga kalau makan begitu saja, tapi kali nie ayahanda tarak ong dia terbeli buah yang putik lagi. Terpaksalah kena peram dulu. Peram punya peram sampai naik lembik suda, nak makan gitu je rasa dia masam sesangat, so honney  blend buat jus saja. Slurp….sedap diminum bersama ais batu.

Resepi: Jus Durian Belanda
Sumber: Rekaan Sendiri.

Bahan-bahan:
Sebiji durian belanda
2 biji limau kasturi
¾ cawan gula

¼ sk garam
3 cawan air
1 cawan ais batu

Cara-caranya:
1-    Blend isi buah bersama jus limau kasturi, gula, garam dan air.
2-    Siap untuk dihidangkan bersama ais batu.


--SELAMAT MENCUBA--

No comments:

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

 
Copyright © 2017 Wadah Berbicara. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.