15 May 2012

Resepi Jus Durian Belanda


`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

Seperti yang anda sudah maklum, family honney kurang minum minuman berjus nie, sebab dia den tak tahu. Tapi dah nama pun honney memang suka mencuba juga walaupun diaorang tak gemar tapi honney buat je, segelas dua je dapat telan. Lepas tu honney akan frozenkan. Tak sampai dua hari je pasti licin.
        
         Jus nie baru 1st honney buat, sekadar nak mencuba rasanya. Hasilnya not bad. Jus yang dimaksudkan kali ini adalah “Jus Durian Belanda”. Actually buah durian belanda sedap juga kalau makan begitu saja, tapi kali nie ayahanda tarak ong dia terbeli buah yang putik lagi. Terpaksalah kena peram dulu. Peram punya peram sampai naik lembik suda, nak makan gitu je rasa dia masam sesangat, so honney  blend buat jus saja. Slurp….sedap diminum bersama ais batu.

Resepi: Jus Durian Belanda
Sumber: Rekaan Sendiri.

Bahan-bahan:
Sebiji durian belanda
2 biji limau kasturi
¾ cawan gula

¼ sk garam
3 cawan air
1 cawan ais batu

Cara-caranya:
1-    Blend isi buah bersama jus limau kasturi, gula, garam dan air.
2-    Siap untuk dihidangkan bersama ais batu.


--SELAMAT MENCUBA--

1 comment:

  1. Slam...sy ada menjual herba warisan yg mampu menyembuhkan kanser . pelbagai jenis kanser..tahap 1 tahap 2 tahap 3 tahap 4

    memusnahkan dan mematikan sel sel kanser.. harga cuma rm180 tetapi herba warisan ini terlalu berkesan dan saya jamin tuan tuan dan puan puan akan terkejut dengan rawatannya yang cepat dan selamat untuk sembuh...sebenarnya herba banyak jenis dan gred gred..kami menguna kan kualiti gred gred yg tbaik ssuai dgn rsepi kluarga utk merawat kanser..insya allah
    ..
    .merawat dan membaik pulih...jangan biar sehinga terlewat..jangan biarkan hidup derita..selagi boleh rawat lebih baik di rawat..hutan belantara kita tersembunyi sejuta 1 rahsia...herba ini amat amat mujarab..jangan biar derita membunuh kehidupan anda.ramai yang dah berjaya sembuh dengan produk sy call saya xpun msg xpun wasap sy 0174687570 mohd zuhairi... sy cma bntu membantu...sy tidak sangup tngok org dpn mata sy sengsara xpun di ragut nyawa...penawar nya telah ada...hubungi sy secepat munkin Orang yang tiada penyakit kanser andai nak amal kan herba saya ini pun boleh...jadikan amalan harian untuk menjaga badan dan membuang toksid...orang ada kanser...saya akan membantu merawat hingga sembuh

    Saya juga akan membantu anda memberi nasihat dan motivasi..ramai pesakit sy sudah sembuh.anda bila lagi....hubungi atau wasup kan saya dengan segera.0174687570 mohd zuhairi untuk berbincang...bgaimna nk brubt..apa plu anda lakukan..pemakanan n mcm2 lg...dan testimoni2 tbaik dri psakit2 sy

    ReplyDelete

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

CORETAN YANG LAIN

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com