15 April 2012

NOVEL VIVA SAKURA

`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'allTajuk: Viva Sakura
Penulis: Zuliana Abuas


Harga Asal:RM 21.00(Semenanjung) RM 24.00(S/S)
Harga Jualan: RM 18.00(semenanjung) RM 20.00(S/S)
POSTAGE FREE

Sinopsis:
honney mengambil masa yang agak lama untuk membuat ulasan novel ini yang telah dibaca dua tahun lepas. Buat pertama kalinya  honney  ingin berkongsi rasa tentang novel terbitan NB Kara di di sini. Namun Viva Sakura bukanlah novel pertama NB Kara yang  honney  telah baca. 
Melihat tajuk yang agak unik bagi
 honney  mengandaikan bahawa  honney  kan bertemu dengan sesuatu yang baru dalam novel ini. 
Kekadang boleh saja saya membayangkan hero dan heroin dalam drama Boys Over Flowers  ketika membaca novel ini. Mungkin juga kerana  honney  tidak dapat mengambarkan bagaimanakah rupa paras Sakura AliaRyan Lee dan Joo Shin. Kalau tidak pun saya akan bayangkan saja hero-hero dan heroin dalam drama korea yang pernah dilihat sebelum ini, seperti Lee Min HoKim Hyun Joong 

Biarlah 
honney berkongsi sedikit dengan semua apa yang telah  honney  baca dua tahun lepas,cerita pun ingat-ingat lupa. Kena khatam balik baru dapat ingat semula 

Sakura Alia bertekad untuk meneruskan pencarian ibunya di bumi Korea selepas menamatkan pengajiannya. Namun pencariannya berakhir apabila dia hanya mampu berdepan dengan pusara ibunya. Apa yang dia tidak ketahui adalah kisah sebenar yang menyebabkan dia terpisah dari ibu kandungnya itu. Dalam pencariaannya, Sakura menjadi amat rapat dengan Encik Takai dan anak lelakinya Joo Shin. Layanan baik Joo Shin menyebabkan perasaannya terbuai indah. Pada masa yang sama Ryan Lee, ketua kepada Joo Shin juga menyimpan perasaan terhadap Sakura. Namun ada kisah lama yang dipendam sehingga menyebabkan kisah cinta Sakura dan Ryan Lee tidak selamanya mewangi. Kesudahanya? Biar anda sendiri yang akan mengetahuinya. 

Bagi peminat drama Korea, boleh saja membaca novel ini daripada 
honney dengan harga yang murah kerana novel ini tidak kurang hebatnya kerana mampu melahirkan rasa indah kisah dongeng bak Cinderella dan juga mampu melahirkan unsur suspen yang biasa kita tonton dalam drama Korea. Malah konflik keluarga yang berlaku juga, tutur berlaku dalam drama Korea yang biasa kita tonton. Kelainannya, dalam novel ini ada watak Sakura Allia yang mempunyai darah Melayu dan Korea. 
-------------------------------------------------------------------------------------
 Anda berminat?? sila ke inbox/pm  honney di SINI

SIAPA CEPAT DIA DAPAT 


No comments:

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

 
Copyright © 2017 Wadah Berbicara. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.