15 April 2012

NOVEL TANGISAN BULAN MADU 4


`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

Tajuk: Tangisan Bulan Madu 4
Penulis: Samsiah Mohd Nor


Harga Asal:RM 21.90(Semenanjung) RM 24.90(S/S)
Harga Jualan: RM 18.00(semenanjung) RM 20.00(S/S)
POSTAGE FREE

Sinopsis:
Lautan mana tidak bergelora, bumi mana tidak ditimpa hujan? begitulah ibaratnya kehidupan Amira dan Bada. Kerukunan bahtera hidup mereka berdua mulai bergoncang akibat beberapa faktor. Amira yg sabar, baik hati dan suka mengalah turut merasakan gegarannya. Akhirnya dia memendam perasaan dan menganggap dirinya ibarat melukut di tepi gantang di mata Bada. Razlan yg sedari dulu menympan kasih padanya sentiasa memberi kekuatan dan membawa sinar ceria dlm hidupnya. Sementelah kenangan bersama arwah Bogatt tetap mekar malah tidak pernah mati.

Persoalannya apakah konflik yang mereka hadapi? Mampukah Amira bertahan? Mampukah Amira menelan segala getir kehidupan? Apakah kesudahan cinta kasih Razlan yg tidak pernah surut buat Amira? Sesungguhnya ajal maut, jodoh pertemuan ditangan Allah SWT. Manusia merancang Tuhan yg menentukan.

Ikutilah kisah seterusnya Tangisan Bulan Madu 4 karya Samsiah Mohd Nor selepas Tangisan Bulan Madu (TBM), TBM2, dan TBM3 yg telah diulang cetak berkali-kali sejak 1990. TBM4 sarat dgn nilai-nilai kemanusiaan yg mampu meruntun hati pembaca. Ia merupakan satu hakikat kehidupan yg memberi ikhtibar dan pengajaran utk dijadikan renungan.


Pendapat honney tentang novel nie
Dalam 4 siri TBM ni buku yang ke4 ni lah yang paling  honney  suka. Wataknya sangat matang dan mempunyai kekuatan tersendiri. Watak baru juga byk menyumbang kepada jalan cerita dan membaurkan bermacam emosi dalam diri pembaca. nampak Amira yang baik hati tu tak habis-habis dihempas gelombang hidup. Bekas isteri Baha menggunakan ilmu halus utk merebut semula Baha dari Amira. Kasih sayang Amira kpd Aliya, anak Baha bercambah dari hari ke hari. Takdir Tuhan dia tak mempunyai anak sendiri. Ibu mertuanya juga sangat baik hati dan sentiasa berpihak kepadanya. Rumahtangga Amira-Baha mula bergoncang hebat berikutan peristiwa kehilangan Aliya. Baha menyalahkan Amira kerana cuai. 

Saodah yang putus tunang dlm TBM3 kini bertemu jodoh dgn lelaki yang sangat baik. Alhamdulillah. Saya suka la watak saodah ni, tapi dalam drama TBM kat tv2 tak der lah pulak watak Saodah. Sani pulak makin eksyen sejak berbinikan anak orang kaya. tak sangka yer. Tak kira berapa kerap musim bertukar, cinta Razlan tak pernah luntur. Ni lah ending yg paling best utk kronologi TBM :)
-------------------------------------------------------------------------------------
 Anda berminat?? sila ke inbox/pm honney di SINI

SIAPA CEPAT DIA DAPAT 





0 Chef(s):

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com