15 April 2012

NOVEL BELAHAN JIWA

`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all


Tajuk: Belahan Jiwa
Penulis: Zara Aluwi

Harga Asal:RM 19.90(Semenanjung) RM 22.90(S/S)
Harga Jualan: RM 16.00(semenanjung) RM 18.00(S/S)
POSTAGE FREE

Sinopsis:
Novel ini membawa kisah mengenai ketabahan hati seorang insan bernama Anne yang ditinggalkan dengan pancaroba dunia yang penuh dengan dugaan. Anne seorang wanita yang bertanggungjawab dan sanggup membuat apa sahaja untuk keluarganya demi kasih sayang terhadap mereka. Setelah kedua keluarganya meninggal dunia kerana mendapat kemalangan, di atas bahunya disandarkan segala tanggungjawab menjaga dan mendidik anak saudaranya bernama Amri. Dia bersyukur kerana pembantu rumah keluarganya Juita yang telah dianggap sebagai ibunya sendiri sanggup hidup susah bersamanya.

Bersama Zamri dan Alex, mereka membuka syarikat sendiri. Kehilangan keluarga membuatkan Anne ingin membalas dendam terhadap orang yang bertanggungjawab membunuh ayah dan ibunya. Bersama rakan-rakan sekerjanya, dia berusaha menubuhkan sebuah pusat kawalan. Usahasama mereka bertiga, dapat membangunkan pusat kawalan keselamatan yang mengakses pencarian dan pengesanan lokasi melalui satelit. Projek mengeluarkan alat pengesan berupa cip yang menawarkan akses pantas yang dapat mengaplikasikan sistem Pengesanan Kedudukan Global (GPS) dibeli oleh syarkat telekominikasi. Gabungan isyarat GPS dan PLD rekaan yang berteknologi satelit dapat mengesan dan menghubungkan ke rangkaian telefon atau CCTV yang dipasang di merata tempat dan menghantar maklumat dan imej ke pusat kawalan mereka. Dengan cip berkenaan mereka dapat mengesan lokasi atau sesiapa yang hilang atau penjenayah dengan spesifik dan pantas. Ini telah terbukti apabila anak Zamri, Syuhaili hilang di pasaraya. Anne begitu pantas dapat menewaskan si penjenayah.

Di Kota Kuala Muda, Anne dapat mengesan sendiket penyeludupan melalui bantuan Alex dan Zamri yang mengawal pusat kawalan mereka. Akhirnya sendiket yang di ketuai Mr. Wong tumpas. Baharulah rahsia terbongkar Mr. Wong yang didendami oleh Anne bukanlah ayah Alex tetapi bapa saudara Alex.

Juita tidak mahu baka dari keturunan penjenayah. Apatah lagi Alex dari keturunan Mr. Wong yang telah membunuh Adrian dan Mariam, ibu dan bapa kepada Anne. Hati Juita masih marah. Lantas tidak membenarkan Anne berkahwin dengan Alex. Anne membawa diri ke Afrika melakukan kerja amal. Sepanjang ketiadaannya, Alex jatuh sakit dan menjadi tidak siuman. Amri pula diserang dan tidak sedarkan diri. Juita menyesal dan mengharap Anne kembali kepadanya. Dia rasa bersalah kerana tindakannya membomohkan Alex dan membuatkan Alex menjadi gila.
-------------------------------------------------------------------------------------
 Anda berminat?? sila ke inbox/pm honney di SINI

SIAPA CEPAT DIA DAPAT 


No comments:

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

 
Copyright © 2017 Wadah Berbicara. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.