17 March 2012

PETUA MENGGUNAKAN LIMAU NIPIS/KASTURI


`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

i) HILANGKAN KELEMUMUR


Watsupp!! Watsupp!!

Kali ini honney  nak kongsikan petua untuk menghilangkan satu masalah negara yang selalu melanda kita semua..termasuk empunya diri ini.

Dulu-dulu masa zaman sekolah terutama yang tinggal kat asrama memang selalu kena masalah negara ini..Maklumlah rutin harian yang ketat dan sibuk sentiasa mana sempat kita nak belai-belai rambut dan sewaktu dengannya macam duduk kat rumah kan...

Kalau dapat balik rumah hujung minggu pulak nak cover tidur, lagilah masalah tadi tu makin menjadi-jadi hendaknya.

SETUJU?? SETUJU??(hah apa lagi like la fanpage honney  ini)

Kebetulan rumah  honney  nie ada banyak pokok limau kasturi jadi terfikir nak  update tentang kebaikan limau-limau ini semua.(mengomel je dari tadi..bilalah dia nak kongsi petua ini)

LIMAU NIPIS


Cepat-cepat ambil pen dan kertas..

Get ready!!!






Selepas rambut dibasuh(yakni selepas anda mandi la ye) lumurkan beberapa limau nipis/kasturi yang dah dipotong( honney  sarankan guna limau kasturi sebab limau nipis banyak hampas nanti kalau rambut kering hampas dia masih melekat di celah-celah rambut(tak percaya??ko cuba la sendiri)). Biarkan 15 minit, kemudian bilas dengan air sehingga bersih. Kelemumur dapat diatasi bahkan rambut anda akan menjadi lembut dan bersinar-sinar(tapi kena amalkan selalu la ye,buat sekali nak hapus semua korang guna clorox la dijamin licin  kepala korang)maaf terkasar bahasa…hehe


LIMAU KASTURI
*Cara  honney  plak basahkan rambut sikit(renjis-renjis guna sprey baju tu) sebelum mandi malam(sebelum asar atau maghrib) lepas tu rehat-rehat tengok tv kejap sambil tu gosok-gosok bagi tanggal segala kekotoran yang berada di kepala tu yakni dah bosan bolehlah bersihkan diri.



ii) HILANGKAN KARAT PAKAIAN

TIPS TAMBAHAN:-
Limau kasturi juga digosok-gosok di anggota badan anda untuk mengeluarkan segala daki yang berkarat dan ianya juga mampu menghilankan karat-karat dipakaian(jangan main-main kategori asid nie)


4 comments:

  1. Tq for petua...bawa balik setappurware aiskrim limau kasturi n lipis dr kg...dok pk nk wat apa selain air..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama, Terima kasih kembali sebab sudi singgah ke coretan belog saya nie

      Delete
  2. Terima ksih bnyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama, terima kasih kembali. :)

      Delete

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

 
Copyright © 2017 Wadah Berbicara. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.