17 March 2012

PETUA MENGGUNAKAN LIMAU NIPIS/KASTURI


`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

i) HILANGKAN KELEMUMUR


Watsupp!! Watsupp!!

Kali ini honney  nak kongsikan petua untuk menghilangkan satu masalah negara yang selalu melanda kita semua..termasuk empunya diri ini.

Dulu-dulu masa zaman sekolah terutama yang tinggal kat asrama memang selalu kena masalah negara ini..Maklumlah rutin harian yang ketat dan sibuk sentiasa mana sempat kita nak belai-belai rambut dan sewaktu dengannya macam duduk kat rumah kan...

Kalau dapat balik rumah hujung minggu pulak nak cover tidur, lagilah masalah tadi tu makin menjadi-jadi hendaknya.

SETUJU?? SETUJU??(hah apa lagi like la fanpage honney  ini)

Kebetulan rumah  honney  nie ada banyak pokok limau kasturi jadi terfikir nak  update tentang kebaikan limau-limau ini semua.(mengomel je dari tadi..bilalah dia nak kongsi petua ini)

LIMAU NIPIS


Cepat-cepat ambil pen dan kertas..

Get ready!!!






Selepas rambut dibasuh(yakni selepas anda mandi la ye) lumurkan beberapa limau nipis/kasturi yang dah dipotong( honney  sarankan guna limau kasturi sebab limau nipis banyak hampas nanti kalau rambut kering hampas dia masih melekat di celah-celah rambut(tak percaya??ko cuba la sendiri)). Biarkan 15 minit, kemudian bilas dengan air sehingga bersih. Kelemumur dapat diatasi bahkan rambut anda akan menjadi lembut dan bersinar-sinar(tapi kena amalkan selalu la ye,buat sekali nak hapus semua korang guna clorox la dijamin licin  kepala korang)maaf terkasar bahasa…hehe


LIMAU KASTURI
*Cara  honney  plak basahkan rambut sikit(renjis-renjis guna sprey baju tu) sebelum mandi malam(sebelum asar atau maghrib) lepas tu rehat-rehat tengok tv kejap sambil tu gosok-gosok bagi tanggal segala kekotoran yang berada di kepala tu yakni dah bosan bolehlah bersihkan diri.



ii) HILANGKAN KARAT PAKAIAN

TIPS TAMBAHAN:-
Limau kasturi juga digosok-gosok di anggota badan anda untuk mengeluarkan segala daki yang berkarat dan ianya juga mampu menghilankan karat-karat dipakaian(jangan main-main kategori asid nie)


4 comments:

  1. Tq for petua...bawa balik setappurware aiskrim limau kasturi n lipis dr kg...dok pk nk wat apa selain air..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama, Terima kasih kembali sebab sudi singgah ke coretan belog saya nie

      Delete
  2. Terima ksih bnyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama, terima kasih kembali. :)

      Delete

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

CORETAN YANG LAIN

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com