10 March 2012

Petua Agar Rambut Cepat Panjang




`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all


1. Mulailah dengan mengatur makanan anda. Pilih makanan yang mengandungi sayuran hijau dan buah-buahan yang manis. Produk susu, yogurt dan kelapa juga baik untuk rambut.
2. Hindari makanan mengandungin pengawet. Makanan yang mengandungi pengawet buatan dan bahan kimia tambahan tidak akan memberi manfaat gizi untuk tubuh dan badan. Minuman dingin juga mengganggu proses pencernaan dan asimilasi zat gizi.
3. Lada hitam bermanfaat untuk kesihatan rambut. Tambahkan lada hitam ke dalam sup atau masakan lain.
4. Hindari stres kerana ia boleh mempengaruhi warna rambut.
5. Jauhi produk yang mengandungi bahan kimia yang kuat. Ia boleh merosakkan rambut.
6. Lumurkan kulit kepala anda dengan minyak kelapa atau minyak zaitun untuk menstimulasi dan memberi kelembaban kulit kepala.
7. Jangan sikat rambut anda ketika rambut masih basah.



1 comment:

  1. saya tak mahu memanjangkan rambut.. tapi cukuplahkalau rambut yang kian jarang ni, lebat kembali...

    hmm.. menghadapi masalah keguguran rambut yg kronik... skang ni kian lapang umpama padang golg!

    +++++

    jom kunjung blog saya. harap ade hubungan dua hala dari gang-gang gerila penulisan kreatif ni...
    dengan rendah diri dan rendah hati, mengundang tuan/puan ke blog saya. tinggal2kan lah jejak atau komen di mana-mana

    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/soledad.html


    zul a.k.a sam banjamin
    (pengasas gerila penulisan kreatif)

    ReplyDelete

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

CORETAN YANG LAIN

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com