18 March 2012

NOVEL ANDAI ITU TAKDIRNYA

`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

Penulis : SITI ROSMIZAH
Harga : RM 19.90

Sinopsis
Perkahwinan yang tidak terduga antara Aleya dan Syed Aizril membuatkan Aleya hidup terseksa. Dia dibuang keluarga. Pasrahkah dia?

An unplanned marriage between Aleya and Syed made Aleya’s life miserable. She is then disowned by her own family. How strong is she to go through these trials of life?

"Jangan salah faham Puan Sri. Kemaafan yang diberi tidak akan sama sekali menjadikan saya lupa pada kedudukan diri saya ini. Saya tak boleh membuang pangkat itu ke tepi hanya kerana kesalahan yang pernah dibuat pada saya."
"Saya telah menjadi balu sebelum masanya dan anak-anak saya juga telah menjadi anak yatim sebelum masanya. Sembilan bulan saya mengandung mereka tanpa suami di sisi. Saya pekakkan telinga mendengar cemuhan masyarakat sekeliling."
Andai itu tadir-Nya, dia akan menempuhinya dengan tabah dan sabar. Apa yang penting sekarang adalah kebahagiaan anaknya, Dania. Sekurang-kurangnya, bila Aleya menutup mata, kehidupan Dania akan terbela.
"Selama aku meniti liku-liku kehidupan yang penuh dengan onak dan duri ini. aku tidak pernah pasrah dalam hidupku. Andai itu takdik-Nya sebelum menggapai bahagia aku redha. Namun sampai waktu apabila aku tidak mampu untuk bertahan lagi, hatiku lebih keras dari kerikil."

--KAKI NOTA: Ulasan  honney  terhadap novel ini--

Masih lagi berkisarkan perkahwinan paksa seperti novel BICARA HATI antara Zaleha & Tengku Syahran. Dalam novel Andai itu takdirnya, Aleya meminati Syed Azril dalam diam sejak dia study di oversea bersama. Tapi Azril ni seorang yang ego dan hanya memandang perempuan yang setaraf dengannya sahaja. Namun perkahwinan terjadi sebaik sahaja pulang ke Malaysia dan ditakdirkan Aleeya bekerja di syarikat milik Azril, dimana sahabat Azril telah memerangkap Aleeya dan Azril di apartment Azril sehingga di tangkap khalwat. Serius sangat cerita ni memang menarik bermula dari awal cerita hingga ke endingnya. Memang sepanjang membacanya air mata   honney   mengalir saja. Part yang paling sedih pabila Syed Azril ini sepak terajang Aleeya yang sedang sarat mengandung semata-mata ingin menafikan kandungan Aleeya itu adalah benihnya sampai terhantuk dinding(memang menyayat hati) dan menyebabkan salah seorang bayi kembar yang dikandung Aleya  meninggal akibat sakit jantung berlubang..

--Konklusinya jangan lupa dapatkan sebuah novel ini dipasaran...Confirm anda akan enjoy pabila membacanya--


No comments:

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

 
Copyright © 2017 Wadah Berbicara. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.