25 March 2012

RESEPI DADIH SEGERA


`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all


Hepp..hepp..hoorey…

Kabare???

Waras..

Hah…….sapa plak tak waras memalam begini. Mesti korang pelik kan.

Sebenarnya, kabare itu bermaksud apa khabar  manakala, waras itu bermaksud kabar baik. Ini bahasa jawa. Popular kat area Johor,  honney  tahu word ini pun sebab pernah tinggal kat. Mula-mula tu tanggapan honney  pun macam korang gak, sapa tak waras kan. (mau kena gelak satu kelas bila dengarnya, shame…shame…)

Tak mau merapu panjang-panjang. Cuma nak kongsi sedikit resepi yang lama tertangguh sahaja. 1ST dadih yang berjaya  honney  buat. Rupa-rupanya senang je nak buat dadih nie, rajin dan malas je. Beli je pack serbuk dadih tu (any flavour that u like)
dan ikut arahan-arahannye saja.
(very easy maa..)


Lepas tu masukkan ke dalam acuan kegemaran korang.
*p/s: kalau nak sedap korang guna susu kotak yang 1 liter tu
(tak kesahlah jenama apa, tapi  honney  lebih suka ducth lady, sebab belakang dia lady as me,hehe )


Kalau buat perisa coklat, korang belilah susu kotak perisa coklat
(kalau nak sedap la, bau pun menarik nafsu makan wooo)
tapi kalau perisa susu je pun tak pe.




--SELAMAT MENCUBA--^^,


3 comments:

  1. sy suka dadih kelapa ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dadih kelapa???xpenah rasa plak...sedap ke???hmm nak kena cuba nie

      Delete

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

CORETAN YANG LAIN

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com