20 January 2012

SEMAKAN SYARAT KELAYAKAN PROGRAM

 Selamat Malam...
...Assalamualaikum...
    Malam nie NHR  nak hebahkan sikit maklumat yang baru diperolehi sehari yang lepas oleh guru kaunseling sekolah dimana  NHR  belajar tahun lepas (tahun nie dok umah tanam anggur je...) iaitu PN AINIZA SOMIN tentang SEMAKAN SYARAT KELAYAKAN PROGRAM yang boleh disemak dilaman web  i-MAS-C-U
Klik dalam kotak yang berwarna merah tu ye

Masukkan maklumat peribadi anda
Selepas lengkap, sila pilih kelaaykkan akademik anda ye
Pilihlah mengikut keputusan yang diperolehi (ikut trial result pun boleh)
Selepas isi data yang diperlukan sila klik kotak seterusnya

Pilih IPTA untuk menyemak syarat kelayakkan anda
Selepas menyemak sila cetak (print) untuk rujukan anda nanti ye
Ulang step yang sama untuk melihat syarat kelayakkan bagi IPTA yang lain



 Banyak kelebihan yang dapat diperolehi dengan menyemak syarat kelayakkan. 
Antaranya ialah:-
  • Dengan melakukan semakan syarat ini anda akan dapat satu guide line untuk dijadikan panduan(xde la nanti ada yang kecewa sampai frust menonggeng ye)
  • Peluang kemasukkan akan lebih cerah/tinggi. InsyaAlalh(sebabnye anda telah memohon berdasarkan kelayakkan yang diperolehi,bukannya memohon secara membuta tuli je..opss!! terkasar bhs ckit...maafkan ye)
  • Anda akan lebih bersedia untuk melakukan sedikit research tentang program yang anda layak sebelum memohonnya(baguslah tu..satu bonus untuk anda jika terdapatbanyak program yang anda layak.)
  • Anda sudah dapat mengetahui IPTA mana yang anda akan pergi mendaftar menjadi ahli mereka nanti (tak de lah nanti ada yang sembrono je memilih IPTA yang diminati sahaja tanpa melihat dahulu syarat kelayakkannye, kan dah rugi no pin beli mahal2x..ish2x membazir itu adalah amalan syaitan)

"Harta akan habis digunakan tanpa ilmu tetapi sebaliknya ilmu akan berkembang jika ianya digunakan."





    0 Chef(s):

    Post a Comment

    Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
    (Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

    Terima Kasih Daun Keladi,
    Kerana Sudi Singgah Sini,
    Lain hari saya Review Lagi,
    Moga-moga bersua nanti :)

    Social Profiles

    Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

    Jom Singgah

    STATUS BLOG INI

    BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

    Hanis Zulaikha

    My photo
    Malaysia
    ☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

    Contact Me

    THANKS KORANG

    Popular Posts

    Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
    Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com