31 December 2011

RESEPI KEK KUKUS AISKRIM

1st time buat


1st time buat kek nie memang tak mengecewakan..tetapi time buat 1st time tu honney takut juga tak menjadi ke..maklumlah kalau tak jadi membazir...membazir tu kan amalan SYAITAN....tak mau cakap banyak..papeppun kita layan gambar2 yang telah  honney   snap sepanjang kek kukus aikrim yg telah dibuat berkali-kali..


RESIPI: KEK KUKUS AISKRIM
Sumber: Jiran selaku tok guru

Bahan-bahan:-
10 biji telur putih je(ukur bg dapat 2 cawan kopi )+garam sedikit
1 SB Ovellette
*250 gm gula*100 gm Tepung Gandum
*175 gm Tepung Hong Kong
*1 SB Susu Tepung
1/4 gm buttercup(250g) dicairkan
1 penutup "butter oil"/ essence vanilla
*kukus selama 40-45 mins

Cara-caranye:-
1- pukul telur+ ovellette hinga kembang (agak2 dlm 3 min)
2- masukkan bahan2 yg bertanda *(pukul dlm masa 2 min)
3- masukkan butter yg tlh dicaikan dan sedikit butter oil..
4- siap utk dikukus...


selamat menjamu selera..^^,


1st time buat


second time buat


third time buat




0 Chef(s):

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com