18 June 2011

PENGALAMAN KOLOKIUM TINGKATAN 6 PRA-U

Salam korang semua, beberapa hari yang lepas diriku berpeluang mewakili sekolah untuk bertanding dalam pertandingan Kolokium. Kolokium nie diadakan di peringkat Tingkatan 6, yakni sekarang orang panggil Pra-U. Hujung tahun lepas kami semua Tingkatan 6 rendah dikenakan siapkan laporan kolokium nie dan dipertandingan sebelum bulan 11. Result awal tahun nie baru boleh tahu. Alhamdulillah groupku terpilih sebagai juara kerana laporan kami paling skema dan mematuhi peraturan serta skema pemarkahan.

           Dah menang tu kami kena kemaskini dan tambahkan lagi maklumat untuk mewakili sekolah ke peringkat daerah, insyaAllah kalau menang akan mewakili daerah Kluang untuk bertanding di Johor Bharu dalam bulan 7 nanti.

           Setelah berhempas pulas, kami berjaya siapakan laporan yang terkini dan hampir 5x disemak dan direject oleh penyelia kajian group kami iaitu Cik Hajjah Azizah. Banyak juga lah duit kami terpaksa dikorbankan semata-mata nak printout semua laporan nie. Part paling letih nak kena edit laporan dan edit slide pembentangan. Setiap hari selepas habis kelas kena pratis presentation laporan di hadapan beberapa orang guru. Mula-mula nervous juga, tapi bila selalu dok buat rasa lali dan bosan pun ada...hehehe

piala kemenangan kami..dan yg besar 2 piala pusingan
         Dupdapdupdap..tibalah hari yang dinanti-nantikan, dari sebelum hari pertandingan lagi tak dapat nak tidur nyenyak sebab terlalu nervous sangat. Akhirnya, pengorbanan kami di balas dengan kejayaan apabila group kami dinobatkan sebagai JOHAN dan akan mewakili daerah KLUANG untuk ke peringkat seterusnya iaitu bertanding di Johor Bharu dua minggu dari sekarang. 

        
Muka kemenangan yang kegumbiraan, habis pukul 1.30. Balik pukul 2 ada tusyen. Masuk tusyen lambat 30 minit hari nie...hehe..sorry sir.
  ALHAMDULILLAH...setelah hampir seminggu Hanis  xupdate blog nie... Hanis bawa berita gembira..pada khamis,16 june lepas... kumpulan Hanis layak mewakili sekolah dlm PERTANDINGAN KOLOKIUM PRA-U PERINGKAT DAERAH KLUANG di SMKTHO ..segala penat lelah kami telah membawa kejayan kepada semua pihak..actually kami pun xsangka perform kami aritu menarik minat para hakim utk menjadi JUARA sekaligus mewakili DAERAH KLUANG ke peringkat NEGERI..insyaallah klu ada rezeki ke mewakili negeri plak...AMIN2X... 

hidangan kami pada hari tu..banyak Hanis amek..lapo katakan..maklumlah tadi sebelum present taknak makan .jual mahal bukan apa takut t tiba2 nak present kena melabur plak...tu yg xminat..gpun time 2 x lapar    

bersama pemenang yang lain..JUARA-ssaj, &naib.JUARA-stab,& KETIGA-smk paloh

                                    
Hanis ketika terima piala  


my group for kolokium...GOOD JOB


laporan kami yang berjaya menambat hati juri..syukur alhamdulillah
 

0 Chef(s):

Post a Comment

Ada apa-apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen anda di sini. Nanti saya balas dan kunjungi blog anda
(Jangan lupa tinggalkan link anda di sini juga ye, senang nak terjah balik) :)

Terima Kasih Daun Keladi,
Kerana Sudi Singgah Sini,
Lain hari saya Review Lagi,
Moga-moga bersua nanti :)

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

ASSALAMUALAIKUM

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com