12 September 2017

Review Essential Secrectleaf

♥♥..ASSALAMUALAIKUM..♥♥

Hi korang, apa khabar semua? Setelah sekian lama Hanis bercuti. 
Kini Hanis tampil untuk membuat hebahan dimana anda semua patut tahu info wajib ini.

Secret leaf.jpg

Kalau travel selalunya kita kaum wanita ni akan pening kan nak bawa pakaian yang mana satu. Dah habis part tu, masuk pula part makeup. Hahhh ni yang Hanis selalu alami. Nak kena bawa serum la foundation la bedak la. Macam-macam nak bawa, tapi bila Hanis dapat tahu yang Essential Secretleaf ni produk dia mudah dibawa ke merata tempat terutamanya ketika Travel. I think girls di luar sana wajib mengetahui antara kelebihan produk ini. 

Didatangkan dengan 3 jenis produk utama iaitu 

1. Argan oil
💋Fungsi lembabkan kulit, mudah blend foundation dan glowingkan make up. Fungsi lain ialah menganjalkan, merawat parut dan mengurangkan garis halus. Cara pakai- titiskan atas tapak tangan, gosok-gosok dan sapu pada seluruh muka.
💋Boleh juga digunakan di rambut (elakkan rambut gugur), bibir (elak bibir kering merekah) dan kuku (kilatkan dan sihatkan)
.
Ada dua size =
🌟Size kecil = 15ml RM53.50 PROMOSI Merdeka Raya sehingga 1 oktober. Normal price RM63
🌟Size besar = 50ml RM142.80 PROMOSI Merdeka Raya sehingga 1 oktober. Normal price RM168



2. Foundation  -
💋Foundation yg mengandungi SPF 90 dan berfungsi merawat muka.
Mengandungi ekstrak delima (anti aging) dan sengkuang (cerahkan kulit)
💋Ada 3 code (Tan medium dan Light)
🌟RM49.00sahaja

3. Translucent Loose Powder -
💋Bedak tabur yg disapu pada muka selepas foundation untuk matte kan mekap. Sesuai tuk semua skin tone (tan, medium dan light)
🌟RM48

4. Moist matte Lipcream mengandungi ;
💋Argan oil – lembabkan bibir & anti aging
💋Vitamin e- rawat kulit bibir
💋Hyluronic acid- lembabkan bibir dan mungil
.
Mengandungi 5 code warna iaitu
1. Sweet Berry- purple
2. Fuschia Rose – pink
3. Nude Coffee – coklat
4. Vivid Candy – peach
5. Nerdy nude –nude


Antara kelebihan moist matte lipcream ni ialah:
🌟Dapat lembabkan bibir
🌸Tak keringkan bibir
🌟Tak membuatkan  bibir mengelupas
🌸Rasa ringan macam tak pakai pape pon dibibir
🌟Tahan lama
🌸Tak hitamkan bibir
🌟Selamat
🌸Tiada paraben

So sesape yang masih tercari-cari lipcream yang cantik dan selamat serta dalam masa yang sama nak merawat bibir perlu cuba pakai lipcream Secretleaf ni
🌟 Rm50/pcs harga promosi merdeka raya sehingga 1 oktober. 
Normal price rm60

Pic 1 SL.jpg

28 August 2017

PAID REVIEW MURAH di KRABI


♥♥..ASSALAMUALAIKUM..♥♥

Hi korang, apa khabar semua? 

Berita gembira untuk semua di mana awal bulan september ini Hanis dan Zandra akan pergi bercuti di Krabi, Thailand dan kami berdua ingin membuka peluang untuk merakamkan produk anda berlatarkan tempat-tempat menarik di Krabi itu nanti.

Antara tempat menarik yang akan kami lawati nanti adalah..




Sudah semestinya Hanis akan pergi melawat ke Pulau-Pulau di sana. 
Pulau atau pantai?
Beach dan island lah kiranya. 

Beberapa latar belakang: 
- Ao Nang Beach
- Phi phi Island
- Tiger Cave
- Long Tail boat
- Tuk Tuk



Kalau berminat boleh terus inbox Hanis di FB HANIS

Hanis akan pergi ke krabi nanti bersama Zandra

Untuk permulaan review di luar negara ini kami tawarkan 3 pakej untuk anda semua

Pakej PROMOSI BERBALOI utk GIFT PAID review:

Pakej A: RM 25 (Selfie & phone snap)
Pakej B: RM 50 (5 gmbr - DSLR Canon)
Pakej C: RM 100 (Video)

Hanis dan Zandra sedia menerima sebarang pendapat mahupun pandangan jika anda sudi berkongsi bersama kami berdua

Boleh terus emel ke [email protected] ataupun inbox di FB HANIS

Thank you for reading this entry. :)

6 June 2017

Tips Kurus Di Bulan Puasa




♥♥..ASSALAMUALAIKUM..♥♥
Salam 1 Malaysia y'all

Salam Ramadhan yang ke-10. Esok dah masuk hari ke-11 kita semua berpuasa. Macam mana puasa anda kali ini? Ada perubahan dari segi berat badan terutamanya.

Secara ringkasnya Hanis nak kongsi pengalaman Hanis berjaya loss weight sebanyak 4 kilogram dalam tempoh 15 hari. Seperti biasa Hanis masih makan nasi setiap hari cuma kurangkan portion yang diambil saja. Ada yang kata Hanis dah kurus senanglah nak cerita pom pang. Ye betul tu. Tapi tahukah anda Hanis pernah alami masalah kegemukan suatu ketika dahulu. 


Tak percaya??

tengok gambar bawah ini.

Image may contain: 2 people, people smiling, closeup
ZAMAN KEGEMUKKAN dah berlalu.
68KG vs 58KG

Hanya insan yang pernah mengalami masalah berat badan je dia akan tahu perasaan apabila dikutuk "BADAK" "GEMOK" "TONG DRAM" dan sebagainya, Banyak penyebab utama yang menyebabkan kita gemuk dan jangan sesekali kaitkan dengan keturunan. Setahu Hanis tiada istilah gemuk disebabkan keturunan melainkan penyakit sahaja. 

TIPS NAK KURUS DI BULAN RAMADHAN

Nak kurus ini apa yang Hanis boleh habaq mai adalah kita kena rajin DETOX badan untuk membuang segala toksin di dalam badan.

Barulah kulit semakin glowing dan berat badan mudah hilang.
Dulu pernah viral tentang air detox daripada buah-buahan tu. Tapi bila dah sibuk dengan kerja hari-hari ini Hanis dah malas nak buat detox homemade tu. Apa yang Hanis buat adalah amalkan minum detox daripada Luslimlabeb ini hari-hari sebelum tidur.

Image may contain: 1 person, eyeglasses

Evening Doze Off (Detox) 
💟 MENGANDUNGI 6 JENIS HERBA PREMIUM YG BERBEZA DALAM 1 UNCANG!

LOTUS LEAVES, PEPPERMINT LEAVES, FANUGREEK SEEDS, LIQUORICE ROOT 
💟FUNGSI : 
- Membantu masalah penghadaman.
- Mempunyai antioksidan yg tinggi bagi melindungi diri dari radikal bebas (kulit lebih bersih dan cantik).
- Melindungi hati yg sering terdedah dengan toksin dari makanan dan minuman seharian.
- Membersihkan saluran darah.
- Menyingkirkan toksin dalam badan.
- Menyingkirkan sodium berlebihan (lemak2 air yg lembik di peha, lengan, dan perut).
- Mengurangkan stress (stress juga punca gemuk).
- Mempunyai elemen anti bakteria.
- Membantu untuk mendapatkan tidur yg cukup. 








💟Diminum pada waktu *malam*, 15-20 minit sebelum tidur.




No automatic alt text available.

Image may contain: 1 person, text

Image may contain: 1 person, text

Hanis kekalkan berat badan 58kg ini selepas amalkan minum herbs tea by Luslimlabeb.
Dimana herbs tea ini mempunyai pelbagai jenis khasiat yang mampu membantu sistem badan kita untuk mengurangkan berat badan disamping memberikan tenaga ketika di siang hari. Walaupun kita berpuasa.

Image may contain: 2 people, people standing
Hasil selepas mengamalkan luslimlabeb

Image may contain: 1 person, text
Hasil loss weight masing-masing berbeza ikut metabolisma badan.


Nak tahu lagi rahsia Hanis mengekalkan berat badan dan menghilangkan berat badan ini. Meh whatssap Hanis di +6011.3928.9974 ataupun boleh follow instagram https://www.instagram.com/luslimlabebbangi/

Thank you for reading this entry. :)

10 January 2017

AZAM BARU TAHUN 2017

♥♥..ASSALAMUALAIKUM..♥♥
Salam 1 Malaysia y'all

Salam mesra di tahun baru. Selepas 10 hari tahun 2017 ini berlalu, Hanis baru berpeluang nak share azam 2017 Hanis untuk pembaca belog semua. Tahun ini dah masuk tahun ke-6 Hanis dalam dunia blogging. Tahun kemuncak Hanis aktif adalah pada tahun 2012-2014, selepas tu Hanis semakin slow daripada dunia blogging disebabkan kesuntukkan masa untuk update new entry. Ramai yang cakap rugi Hanis tak grab peluang yang ada. Tapi takpe lah, benda dah lepas jangan di fikirkan lagi

Apa Khabar semua?

Selamat Tahun Baru Hanis ucapkan.
Image result for happy new year 2017

Tahun ini azam Hanis agak berbeza dengan tahun-tahun lepas.

Related image
Azam tahun 2016 dah berjaya tercapai ke?

Untuk sesiapa yang nak baca azam Hanis tahun lepas bolehlah click AZAM TAHUN 2016 HANIS

ALHAMDULILLAH 4 azam Hanis target pada tahun lepas, 3 daripada dah tercapai.

Azam pertama Hanis pada tahun 2016 nak pergi menunaikan umrah, TAPI belum kesampaian. InsyaAllah doakan Impian tersebut akan tercapai segera. Mana tahu tahun ni akan tercapai. Hanis selalu kirim doa kepada insan2 yang selalu pergi buat Haji atau Umrah. Semoga doa yang Hanis kirim tu akan tercapai.

Image result for UMRAH
Doakan Allah menjemputku untuk pergi beribadat di sana sebelum umurku 25tahun ini berlalu.
Azam kedua Hanis pada tahun 2016 untuk mendapatkan kerja yang mampu mengubah kehidupan ke arah yang lebih baik. Alhamdulillah pada november 2016 Hanis berjaya capai target ni untuk terus bekerja dengan orang bagi menimba ilmu dalam bidang business. Target untuk bekerja di company yang Hanis idamkan selama ini dah tercapai. Alhamdulillah, syukur Ya Allah. Terima Kasih Ya Allah. Sebenarnya, Hanis mula bekerja pada Februari 2016, kiranya pada bulan 2 tu dapatlah merasa my first salary. Belanja family, joli sikit lepas tu lupa saving, Bulan ke-3 baru start saving sehingga sekarang.

Azam ketiga nak lunaskan hutang ptptn sebelum kena blacklist pun dah tercapai. Terima Kasih Ayahanda dan Bondaku tersayang atas doa-doa mereka dan bantuan mereka selama ini. Tak dapat dibalas dengan wang ringgit kalau nak ganti semula kan.

Azam sampingan yang lain, Hanis nak kuruskan badan. Nak capai berat ideal dan nak tunjukkan kat hamba Allah yang selalu hina Hanis dulu. Terasa oii sapa yang selalu kutuk aku gemuk dulu. Tipulah kalau tak terasa. Sekarang orang yang selalu kata Hanis gemuk tu kan, dia pula yang gemuk. Itulah orang kata, hidup kita ni tak semua nya indah. Kalau dulu gemuk, tak selamanya kita akan terus gemuk. Tapi kalau hari-hari melantak akan gemuk juga wei..haha.


Image may contain: 2 people, people smiling, text
Nampak tak bezanya? Berat dan size pun dah berbeza. Alhamdulillah

Image may contain: one or more people and text

Orang tanya, susah ke nak kurus??
Eurmm susahnya saya nak jawab...

2012 vs 2016
From 68kg to 58kg in 4months.

Nothing is impossible.

The point is KENA SEDAR DIRI.
✌🏻✌🏻 ✌🏻✌🏻 ✌🏻✌🏻

Ramai juga yang minta Hanis share tips dan cara macam mana Hanis boleh loss weight ni. InsyaAllah nanti Hanis share sikit-sikit ye. Doakan Hanis rajin menaip.

Related image
AZAM BARU UNTUK TAHUN 2017?

Untuk Azam baru tahun ini sebenarnya Hanis dah kongsikan di Vlog Hanis.
Boleh click link bawah ni kalau nak dengar suara lunak Hanis. Hahaha


Azam tahun 2017 ini bukan nak kawen lagi ye,

Azam Pertama:
Hanis berazam nak jadi orang yang "lebih baik" walaupun sebelum ini dah baik cuma nak baik-baik-baik lagi. Maksudnya sebelum ini Hanis jarang nak tolong orang, lepas ni nak lebihkan lagi tolong orang lah. Kalau dulu tengok orang datang minta sedekah je dalam fikiran Hanis mesti fikir, mesti ko sindiket kan, tapi bila dah tengok video ustaz-ustaz kongsikan fadhilat bersedekah ini luas sebenarnya. Jadi tak payahlah berkira sangat kalau kena sedekah RM1 atau RM5 tu, niat je nak sedekah insyaAllah nanti Allah gantikan semula dengan rezeki yang berlipat kali ganda


Azam Kedua:
Seterusnya Hanis nak kekalkan berat yang sedia ada. Sekarang Hanis dah capai 58-57kg, Target nak capai 55kg dan kekalkan berat tersebut. InsyaALLAH kena kuat semangat kalau nak body lawa, Hanis verangan nak body beach sebenarnya. Macam mana ??korang pandai2 lah cari research sendiri.

Azam Ketiga:
Nak kerja lebih kuat, cari pendapatan yang sebanyak yang mungkin. Kalau ada pendapatan lebih bolehlah saving lebih, senang nak bantu orang susah. 

Azam Keempat:
Nak pergi buat umrah kalau saving dah cukup. Lepas tu bolehlah holiday dengan family kan kalau dah ada saving lebih.

Azam Kelima:
Hanis berharap belog wadahberbicara.my ni akan lebih dikenali disebabkan sekarang ini Hanis dah beralih ke Vlog. So sesiapa yang nak dengar Hanis berceloteh bolehlah subcribe my channel k. Support Hanis k.

Akhir sekali, Hanis doakan semoga tahun 2017 ini akan membahagiakan kita semua. InsyaAllah.
 
Copyright © 2017 Wadah Berbicara. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.