Read More

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Selamat Datang ke blog indah ini
Read More

PETUA HILANGKAN BAU BADAN DALAM TEMPOH 3 SAAT

Anda mempunyai masalah bau badan yang kronik? Deodorant tak tahan lama? Kami ada penyelesaian kepada masalah anda tersebut.

10 January 2017

AZAM BARU TAHUN 2017

♥♥..ASSALAMUALAIKUM..♥♥
Salam 1 Malaysia y'all

Salam mesra di tahun baru. Selepas 10 hari tahun 2017 ini berlalu, Hanis baru berpeluang nak share azam 2017 Hanis untuk pembaca belog semua. Tahun ini dah masuk tahun ke-6 Hanis dalam dunia blogging. Tahun kemuncak Hanis aktif adalah pada tahun 2012-2014, selepas tu Hanis semakin slow daripada dunia blogging disebabkan kesuntukkan masa untuk update new entry. Ramai yang cakap rugi Hanis tak grab peluang yang ada. Tapi takpe lah, benda dah lepas jangan di fikirkan lagi

Apa Khabar semua?

Selamat Tahun Baru Hanis ucapkan.
Image result for happy new year 2017

Tahun ini azam Hanis agak berbeza dengan tahun-tahun lepas.

Related image
Azam tahun 2016 dah berjaya tercapai ke?

Untuk sesiapa yang nak baca azam Hanis tahun lepas bolehlah click AZAM TAHUN 2016 HANIS

ALHAMDULILLAH 4 azam Hanis target pada tahun lepas, 3 daripada dah tercapai.

Azam pertama Hanis pada tahun 2016 nak pergi menunaikan umrah, TAPI belum kesampaian. InsyaAllah doakan Impian tersebut akan tercapai segera. Mana tahu tahun ni akan tercapai. Hanis selalu kirim doa kepada insan2 yang selalu pergi buat Haji atau Umrah. Semoga doa yang Hanis kirim tu akan tercapai.

Image result for UMRAH
Doakan Allah menjemputku untuk pergi beribadat di sana sebelum umurku 25tahun ini berlalu.
Azam kedua Hanis pada tahun 2016 untuk mendapatkan kerja yang mampu mengubah kehidupan ke arah yang lebih baik. Alhamdulillah pada november 2016 Hanis berjaya capai target ni untuk terus bekerja dengan orang bagi menimba ilmu dalam bidang business. Target untuk bekerja di company yang Hanis idamkan selama ini dah tercapai. Alhamdulillah, syukur Ya Allah. Terima Kasih Ya Allah. Sebenarnya, Hanis mula bekerja pada Februari 2016, kiranya pada bulan 2 tu dapatlah merasa my first salary. Belanja family, joli sikit lepas tu lupa saving, Bulan ke-3 baru start saving sehingga sekarang.

Azam ketiga nak lunaskan hutang ptptn sebelum kena blacklist pun dah tercapai. Terima Kasih Ayahanda dan Bondaku tersayang atas doa-doa mereka dan bantuan mereka selama ini. Tak dapat dibalas dengan wang ringgit kalau nak ganti semula kan.

Azam sampingan yang lain, Hanis nak kuruskan badan. Nak capai berat ideal dan nak tunjukkan kat hamba Allah yang selalu hina Hanis dulu. Terasa oii sapa yang selalu kutuk aku gemuk dulu. Tipulah kalau tak terasa. Sekarang orang yang selalu kata Hanis gemuk tu kan, dia pula yang gemuk. Itulah orang kata, hidup kita ni tak semua nya indah. Kalau dulu gemuk, tak selamanya kita akan terus gemuk. Tapi kalau hari-hari melantak akan gemuk juga wei..haha.


Image may contain: 2 people, people smiling, text
Nampak tak bezanya? Berat dan size pun dah berbeza. Alhamdulillah

Image may contain: one or more people and text

Orang tanya, susah ke nak kurus??
Eurmm susahnya saya nak jawab...

2012 vs 2016
From 68kg to 58kg in 4months.

Nothing is impossible.

The point is KENA SEDAR DIRI.
✌🏻✌🏻 ✌🏻✌🏻 ✌🏻✌🏻

Ramai juga yang minta Hanis share tips dan cara macam mana Hanis boleh loss weight ni. InsyaAllah nanti Hanis share sikit-sikit ye. Doakan Hanis rajin menaip.

Related image
AZAM BARU UNTUK TAHUN 2017?

Untuk Azam baru tahun ini sebenarnya Hanis dah kongsikan di Vlog Hanis.
Boleh click link bawah ni kalau nak dengar suara lunak Hanis. Hahaha


Azam tahun 2017 ini bukan nak kawen lagi ye,

Azam Pertama:
Hanis berazam nak jadi orang yang "lebih baik" walaupun sebelum ini dah baik cuma nak baik-baik-baik lagi. Maksudnya sebelum ini Hanis jarang nak tolong orang, lepas ni nak lebihkan lagi tolong orang lah. Kalau dulu tengok orang datang minta sedekah je dalam fikiran Hanis mesti fikir, mesti ko sindiket kan, tapi bila dah tengok video ustaz-ustaz kongsikan fadhilat bersedekah ini luas sebenarnya. Jadi tak payahlah berkira sangat kalau kena sedekah RM1 atau RM5 tu, niat je nak sedekah insyaAllah nanti Allah gantikan semula dengan rezeki yang berlipat kali ganda


Azam Kedua:
Seterusnya Hanis nak kekalkan berat yang sedia ada. Sekarang Hanis dah capai 58-57kg, Target nak capai 55kg dan kekalkan berat tersebut. InsyaALLAH kena kuat semangat kalau nak body lawa, Hanis verangan nak body beach sebenarnya. Macam mana ??korang pandai2 lah cari research sendiri.

Azam Ketiga:
Nak kerja lebih kuat, cari pendapatan yang sebanyak yang mungkin. Kalau ada pendapatan lebih bolehlah saving lebih, senang nak bantu orang susah. 

Azam Keempat:
Nak pergi buat umrah kalau saving dah cukup. Lepas tu bolehlah holiday dengan family kan kalau dah ada saving lebih.

Azam Kelima:
Hanis berharap belog wadahberbicara.my ni akan lebih dikenali disebabkan sekarang ini Hanis dah beralih ke Vlog. So sesiapa yang nak dengar Hanis berceloteh bolehlah subcribe my channel k. Support Hanis k.

Akhir sekali, Hanis doakan semoga tahun 2017 ini akan membahagiakan kita semua. InsyaAllah.
Read More

5 November 2016

BEG MURAH, BAJU MURAH, SELUAR MURAH

`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Apa khabar??

Baru-baru ini Hanis ada kemas barang-barang dalam bilik. Saja je sebab sejak pindah haritu ada lagi 3-4 kotak belum dikemas. Tak tahu dah nak letak mana disebabkan almari baju pun yang ada ni pun dah penuh sangat-sangat.

Jadi untuk sekian kalinya, Hanis nak jual semula sebab kebanyakkan barang yang Hanis simpan ni ada yang belum dipakai lagi sebab dah tak muat yalls(dulu kecik kan, sekarang makin sihat pula).

Daripada disimpan je dalam kotak tu baik Hanis jual semula dengan harga yang lebih murah daripada harga yang Hanis beli. Bukan bundle ye, sebab barang-barang yang nak dijual kali ni 
belum pernah pernah dipakai lagi walaupun sekali.

Just try memula dulu je masa baru beli, lepas tu simpan dalam plastik sebab sayang nak guna, Sekarang  nak simpan tempat dah padat since banyak lagi kotak belum dikemas.

Untuk barang kali ini stock memang ada 1 unit saja, Jangan tanya warna dan size yang ada sebab Hanis akan nyatakan details barang di setiap pic nanti k.

Jika ada items yang berminat korang boleh screenshoot dan whatssap terus ke +6011.3928.9974

Kalau ada yang beli lebih daripada 2 items, insyaAllah Hanis akan bagi free gift special untuk anda.

Mana tahu boleh kos pos pun Hanis boleh belanja sekali. Itu kalau korang beli lebih daripada 2 items lah.
 
Slim Harem Pants
Size: 28
Color: Khaki
Harga masa beli: RM 39.90
Harga nak jual : RM 25.00


Sweat Pants for running/jogging
Size: Free Size(boleh muat sehingga XL)
Color: Black
Harga masa beli: RM 49.90
Harga nak jual : RM 25.00

--------------


Palazo
Size: L
Color: Light Grey
Harga masa beli: RM 49.90
Harga nak jual : RM 25.00


--------------


Sweat Pants for running/jogging
Size: Free Size(boleh muat sehingga XL)
Color: Black
Harga masa beli: RM 39.90
Harga nak jual : RM 25.00

--------------


Leather Backpack
Size: Boleh refer pic bawah ni
Color: white
Harga masa beli: RM 69.90
Harga nak jual : RM 50.00


-------
Siling Handbag
Size: Boleh muat 1 novel suri hati mr pilot
Color: Grey
Harga masa beli: RM 39.90
Harga nak jual : RM 25.00




Jika ada items yang berminat korang boleh screenshoot 
dan 
whatssap terus ke +6011.3928.9974



Siapa ada instagram bolehlah follow @haniszula1kha.  https://www.instagram.com/haniszula1kha/

Itulah ceritanya setakat ini. Thank you for reading this entry. :)

Read More

19 August 2016

Bercuti ke Kuching dengan bajet bawah RM200

`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all
Cuti-cuti 1 Malaysia? Kalau dengar "JOM P CUTI" sahaja mesti ramai yang suka, tambah-tambah remaja. Bercuti dengan keluarga atau dengan kawan-kawan itu satu perbezaan yang sangat ketara. Percutian bersama keluarga hampir semua kos ditanggung oleh ketua keluarga iaitu Abah lah kan. Tetapi kalau bercuti bersama kawan-kawan hampir semua bajet kita kena kira sama rata aau kongsi sama rata agar tak berlaku perbalahan.
Partner Hanis ketika nak balik Sibu.
  

Semoga kita berjumpa lagi
Hanis sendiri pun suka bercuti, setakat ini belum lagi mampu untuk meneroka negara orang. Baru berjinak-jinak untuk meneroka negara sendiri dengan menggunakan bajet yang seminima yang mungkin. Sebenar semasa zaman belajar dulu Hanis suka juga jalan-jalan dengan kawan. Setiap percutian yang kami rancang nak pergi mesti dah plan seminggu dua awal sebab nak get ready bajet. 

2 tahun lepas selepas tamat Latihan Industri selama 6 bulan, Hanis dan rakan-rakan terus pergi bercuti selama 4 hari 3 malam di Kuching(mostly memori bercuti Hanis tercipta di sini.)



Kos Percutian Bajet kali ini
Tiket Penerbangan dari Sibu ke Kuching pergi balik = RM 116.00
Makan Malam untuk seorang = RM 8.50
Beli Cenderahati = RM 60.00 (kongsi bersama rakan lain)
Jumlah perbelanjaan untuk hari pertama adalah RM 130.50
Plan awal nak main game ni tapi tak cukup orang.
Kos Percutian Bajet kali ini
Minyak = RM 100 (boleh tahan 2-3 hari) share 4 orang
Jumlah perbelanjaan untuk hari kedua adalah RM 25.00

Rasa macam nak pegi sana lagi lah
Kos Percutian Bajet kali ini
Tiket Masuk ke Borneo Higland Resort = RM 8.00
Tiket nak masuk kawasan Kalimantan View = RM 10.00
Jumlah perbelanjaan untuk hari ketiga adalah RM 18.00

Ronda di waterfront sebelum pulang keesokkan harinya
Kos Percutian Bajet kali ini
Makan malam = RM 18.00
Kek Sarawak = RM10.00
Tambang perahu = RM1.00

Jumlah perbelanjaan rm19.00

TOTAL SEMUANYA ADALAH RM192.50 untuk percutian selama 4 hari 3 malam. Target bajet dibawah RM200, sebenar ada juga kos tersembunyi yang Hanis tak masuk sekali sebab banyak membeli barang di sana. RM200 tu hanya anggaran kasar sahaja. Nak selamat bawalah duit lebih. Di kuching terdapat pelbagai tempat menarik yang wajib anda kunjungi. 

Chinese girl yang friendly tau

Sepanjang percutian ini sebenarnya ada juga kenangan pahit. Apa-apapun untuk bercuti bersama kawan-kawan kenalah pandai pilih kawan yang sama kepala dan sanggup bertolak ansur. Jangan mencari kawan yang hanya suka mengambil kesempatan di atas diri kita nanti diri sendiri yang makan hati.

Tunggu flight nak balik ke Sibu

Ada yang kata, percutian seorang diri lebih mengembirakan tetapi bagi Hanis, percutian bersama kawan-kawan lebih mengembirakan. Lain orang lain citarasa dan pandangan. Itu tak boleh dinafikan. 

Siapa ada instagram bolehlah follow @haniszula1kha.  https://www.instagram.com/haniszula1kha/

Itulah ceritanya setakat ini. Thank you for reading this entry. :)
Read More

15 August 2016

BERUS MAKEUP MURAH


`•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

Sekarang trend makeup semakin menjadi-jadi di kalangan remaja perempuan, termasuk diri Hanis sendiri. Kalau duduk saja kat rumah mesti rasa nak main conteng-conteng muka. Tapi kalau conteng-conteng muka tak guna brush makeup memang tak sah lah.

Untuk mengatasi masalah korang tu, kat sini Hanis ada suggestion untuk korang dapatkan brush makeup yang murah giler2, dengan bajet bawah RM50 sahaja korang dah mampu memiliki 1 set berus makeup 24batang .


Dengan menggunakan 24pcs brush ini anda mampu kelihatan menawan seperti artis.

Terlalu banyak brush mungkin akan menyebabkan anda pening untuk memilih, kat sini Hanis bagi details siap untuk anda.

Peminat Pink jangan lepaskan peluang ini

24pcs makeup brush ini dilengkapi sekali dengan porch beg agar brush anda tak  bersepah merata






Semuanya harga mampu milik sahaja, iaitu bawah RM50.00




RM49.90 for 24pcs makeup brush
(pink colors)

Package Contents :
24Pcs Brushes & 1 Bag

Feature:
-100% brand new,high quality.
-Perfect for both professional use and personal use!

🔴
 All Prices Not Including Postage
🔴
 Actual products may differ slightly in appearance to images shown due to differences in system hardware, software design and configuration, as well as system use patterns, may affect product performance.


JIKA BERMINAT anda boleh terus
Whatsapp ke

+6011.3928.9974
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

ASSALAMUALAIKUM

THANKS KORANG

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com