Read More

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Selamat Datang ke blog indah ini
Read More

PETUA HILANGKAN BAU BADAN DALAM TEMPOH 3 SAAT

Anda mempunyai masalah bau badan yang kronik? Deodorant tak tahan lama? Kami ada penyelesaian kepada masalah anda tersebut.

7 February 2016

Panduan Pembentangan ketika Tamat Latihan Industri

 `•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Salam 1 Malaysia y'all

February 2016, hampir setahun lebih Hanis telah menamatkan Latihan Industri Hanis pada semester empat iaitu pada pertengahan tahun 2014. 

Tahniah kepada adik-adik yang sedang menjalani latihan industri anda. Semoga tabah mengharungi segala dugaan dan masalah ketika bertugas di firma.

Berikutan entry Hanis yang sebelum ini, ramai juga yang emel tanya macam mana nak buat slide presentation. Maaflah slides Hanis dah tak tahu save kat mana, habis semua folder dah godek tetap tak jumpa. Kalau tak boleh Hanis share dengan korang semua untuk dijadikan contoh. Tapi tak apa, Hanis masih ingat panduan pembentangan yang diperlukan ketika itu.

Apa khabar report dan jurnal harian anda?

Report dan jurnal harian jangan lupa sentiasa di update dari hari ke hari. Jangan siapkan di akhir latihan. Merana anda nak siapkan nanti. 

Masih binggung dan buntu nak siapkan jurnal harian, korang boleh tengok panduan yang telah Hanis kongsikan di entry sebelum ini.

]klik sahaja di bawah ini]

Cara Menulis Jurnal Harian ketika Pratikal.




Disini Hanis akan bantu anda untuk menyediakan slides anda sendiri. Antara panduan pembentangan yang asas diperlukan adalah seperti di dalam gambar yang Hanis dah screenshot ini.

Ini format yang Hanis ikut.
Kesimpulan daripada Panduan Pembentangan ini, Hanis hanya sediakan slide dalam 12 slides sahaja (ingat2 lupa dah).

Yang penting jangan melebihi 15 slides, Anggaran slides hanya 10-15 slides sahaja. Lebih-lebih slides tu akan boring. Lecture pun pening nak tengok.

Perkara yang penting perlu anda lakukan!!

Letak gambar-gambar aktiviti yang anda lakukan ketika di firma (tak wajib, tapi senang dapat menambat hati lecture) di slide, jurnal harian dan juga laporan(sebagai lampiran)

Bawa hardcopy laporan yang SUDAH LENGKAP dibinding/ring etc(ikut format U masing2 lah) dan jurnal harian beserta Surat Rasmi/Surat Makluman daripada Firma tempat anda menjalani latihan industri yang mengatakan anda sudah berjaya tamat latihan industri.

Buat backup slides anda di dalam 2 pendrive yang berasingan ataupun letak dalam hp juga. Takut ada sebarang masalah virus shorcut dan sebagainya. Boleh juga buat backup softcopy report.

Datang awal 30 minit sebelum hari pembentangan dilakukan.

Berpakaian kemas dan formal ketika hari pembentangan. Jangan serabai, Nanti markah anda dapat juga serabai serebeh.


Alhamdulillah, semuanya sudah selamat. Syukur Ya Allah
Masih keliru nak buat?? boleh pm Hanis di 

               Blog Hanis Zulaikha-www.wadahberbicara.my



LEPAS TU KENALKAN LAH DULU DIRI KORANG. JANGAN TERJAH TERUS EMEL NAK MINTA REPORT. HANIS TAK SUKA ORANG MACAM TU. TAK ADA BUDI BAHASA KIRANYA TU. 


Macam nak masuk rumah orang pun kena bagi salam kan. Minta izin dahulu. 
Cara itu lebih menyenangkan semua pihak.

Sesiapa yang berminat untuk dapatkan report Hanis selepas ini , Hanis akan bagi dengan beberapa syarat. Hanya yang betul-betul ada komitmen sahaja Hanis benarkan. Sila email Hanis untuk maklumat lanjut. Boleh email Hanis dulu, nanti kita chit chat.


Semoga anda berjaya di dunia dan akhirat. Wassalam.

Siapa ada instagram bolehlah follow @haniszula1kha. 


Itulah ceritanya setakat ini. Thank you for reading this entry. J
Read More

2 February 2016

Kain Batik Songket Sarawak paling murah

♥♥..ASSALAMUALAIKUM..♥♥
Salam 1 Malaysia y'all

Post yang kedua di tahun 2016 dan post pertama di awal bulan februari 2016. Seperti yang sudah maklum, kain songket sarawak sedang hangat diperkatakan. Sudah menadi trend dimana ramai para wanita khususnya berebut-rebut untuk mencari kain songket yang berkualiti bagus dan seller yang dipercayai. 

Oleh itu, Hanis mula mencari stock di kawasan Sarawak ini dan alhamdulillah syukur, Allah memudahkan urusan Hanis. Sebelum ini Hanis pernah menjual Shiseido Mask dengan harga yang agak murah daripada pasaran ketika itu. Alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan. Ramai juga customer yang repeat order. 

SHISEIDO BLACK MASK(murah aje!!)


Sekarang Hanis jual sekeping RM1.00 sahaja.

Berbalik pada tujuan asal, sekali lagi Hanis tampil dengan mempromosikan Kain Songket Sarawak yang lembut dan sedap dipakai. Jangan salah sangka ye, ini bukan kain songket yang keras macam pengantin dok guna tu. Kain songket sarawak ini seperti kain batik biasa. Cuma perbezaannya daripada corak dan harga sahaja.

Jika anda ada facebook silalah terjah




ataupun jika anda ada Instagram rajin-rajinlah terjah 








Untuk bulan februari ini, promosi kaw-kaw sedang dijalankan. 

NEW STOCK,NEW DESIGN
---------------------------------------
🌀
Material: cotton lembut , tak transparent , tak perlu lining.
🌀
2meter Bidang 45
🌀
Cantik dibuat sampin/ baju/jubah ... .

🌀
Nak borong? Meh whatsapp ...
📲
Direct Whatsapp +6011.3928.9974
📲
Direct Whatsapp +6011.3928.9974
📲
Direct Whatsapp +6011.3928.9974
📲
Direct Whatsapp +6011.3928.9974



















Nak borong? Meh whatsapp ...
📲
Direct Whatsapp +6011.3928.9974
📲
Direct Whatsapp +6011.3928.9974
📲
Direct Whatsapp +6011.3928.9974
📲
Direct Whatsapp +6011.3928.9974

Siapa ada instagram bolehlah follow @haniszula1kha


Itulah ceritanya setakat ini. Thank you for reading this entry. J
Read More

3 January 2016

AZAM TAHUN 2016

♥♥..ASSALAMUALAIKUM..♥♥
Salam 1 Malaysia y'all

Salam ukhuwah di awal pagi hari ketiga di tahun 2016 ini, Hampir setiap tahun dari tahun 2012 Hanis akan menulis azam baru untuk di jadikan BIG WHY, tetapi malangnya entry berkaitan azam tahun 2015 Hanis cari tak jumpa pula. 

          Nak throwback sikit, azam tahun sebelum-sebelum ni ada yang berjaya Hanis capai dan ada juga yang tak berjaya. Kehidupan Hanis ketika 2012-2015 sangat berharga kerana ketika ini Hanis dah berjaya cari pendapatan sampingan dan mula berkecimpung dengan online business. Dan pengakhiran tahun 2015 Hanis aktif bisnes di instagram. Korang bolehlah terjah instagram personal Hanis di https://www.instagram.com/haniszula1kha/

                                       GOODBYE 2011...SAY Hye to 2012..

                                       Finally Welcome 2013!!


                                              HELLO 2014 !!

        Secara kesimpulan kehidupan Hanis pada tahun 2015 tersangatlah bahagia dan tidak lupa juga dipenuhi dengan memori yang masam manis serta kelat dan pahit. Memori yang sebegini Hanis tak pernah lupa tetapi untuk mengimbau kembali tidak sesekali.

         Alhamdulillah penghabisan tahun 2015 memberi 1001 kejayaan kecil bagi Hanis dimana pada pertengahan tahun 2015, dalam bulan mei (bulan kelahiran Hanis ini) Hanis berjaya pergi beberapa kelas masakan yang dianjurkan oleh beberapa institusi di kawasan Miri.

Memori MEI 2015

Hari pertama belajar buat roti bun dan roti piza hotdog biasa. Kena belajar pula uli doh 2kg(setiap kumpulan) dengan menggunakan tangan 100% tanpa bantuan mesin.

Selepas habis kelas balik rumah,masa driving memang rasa lenguh sangat-sangat. Pegang streng pun sentuh hujung jari je. Rasanya Hanis drive time tu slow ya amat. Sejam baru sampai rumah. Sedangkan masa pergi 20minit saja.Dah kat rumah lepas solat asar tiba-tiba kedua-dua belah tangan hingga ke pangkal bahu rasa tersangat lenguh dan sakit. Menangis juga bila kena urut dengan bonda. Bila malam lagilah sakit. Maklumlah tak pernah lagi rasa kena uli. Keesokkannya ada lagi kelas masakan.




Kali ini kena uli tepung sekilo setengah sahaja.  Malangnya team Hanis dah kelenguhan yang tersangat disebabkan sehari sebelum tu kena uli doh roti. Untuk kali ini chef bagi excuse boleh guna mesin uli. Pada permulaan kelas, kami dah buang masa 30 minit uli tangan, doh tetap tak licin akhirnya masuk mesin pengadun. Kan bagus chef bagi excuse awal-awal.

Apa-apa pun pengalaman ini sangatlah berharga. Azam tahun 2016 nak belajar buat kek lapis sarawak pula.

Memori JULAI 2015

Dua bulan kemudian, Hanis berpeluang berjumpa semula dengan rakan sekelas ketika form 1 dahulu.
Allah hampir 10 tahun kami tak pernah bersua, asyik bertegur sapa di whatssap sahaja.


Memori ini sempat dirakamkan ketika majlis open house aidilfitri di kampung Hanis. Sempatlah sediakan nasi tomato bersama ayam masak merah dekat kawan-kawan ini.

Sehari selepas tu Hanis menziarahi pula ke rumah rakan di Jeneri, Sik

10 years going strong and still counting.. next year kita jumpa lagi #eidmubarak #gengsemesti#batch2015

Kenangan manis yang seterusnya apabila Hanis sekeluarga berpeluang naik bus express setelah hampir satu dekad dah tak naik bas. 

Sehari sebelum balik ke Sarawak semula, Hanis sekeluarga berpeluang naik bus tranasional dari butterworth ke syahab perdana, alor setar.

Memori OKTOBER 2015

Apabila Hanis dilanda memori pahit masam kelat, syukur alhamdulillah ditemukan dengan rakan-rakan yang jujur dengan persahabatan ini apabila kami berempat berpeluang mencipta memori terakhir sebelum tamat belajar. Hanis ada coretkan satu entry di Percutian Bajet di Sarawak. Sesiapa yang teringin nak datang Sarawak bolehlah ikut panduan yang Hanis kongsikan di sana.


Semoga ikatan persahabatan ini akan terus mesra hingga ke akhir kita semua. InsyaAllah panjang umur kita berempat akan bertemu semula di majlis konvokesyen pada pertengahan tahun 2016 nanti.

Kenangan terindah yang seterusnya apabila Hanis diumumkan sebagai pemenang pertama anjuran Ephyra. Hanis berjaya menang entry terbaik bersama ephyra yang mana itulah kejayaan pertama Hanis menang duit tunai sebanyak RM300 daripada hasil menulis blog. 


Maklumlah apabila hujung pengajian macam Hanis dulu, yang mana pada semester terakhir sibuk dengan report akhir, sibuk dengan assignment kelas dan sebagainya. Jerawat di muka semakin subur membiak. Semakin hari semakin Hanis stress tetapi apabila Hanis cuba guna sabun ephyra skin bar yang diberikan oleh pihak Ephyra ini dan sebagai tanda menghargai jasa Ephyra berkongsi rezeki dengan Hanis sebab dah bantu selesai masalah jerawat di muka Hanis tu. Lepas tu, Hanis menulis satu review untuk mereka. Tak sangka pula, hasilnya Hanis menang wang tunai dan dapat lagi 2 ketul ephyra skin. Sekarang Hanis guna bila perlu saja. Sebab masalah jerawat dah semakin berkurang selepas consume vitamin C shaklee. Alhamdulillah dah berjaya jadi agen Shaklee. Lepas ini sapa ada masalah kesihatan meh sini Hanis tolong korang.


Memori NOVEMBER 2015

Apabila 5 bulan ketika sem akhir lalu Hanis dan rakan sibuk menyiapkan report akhir kami, akhirnya penat lelah kami dibalas apabila mendapat anugerah gold untuk projek akhir. ALHAMDULILLAH, syukur sangat-sangat sebab kami target nak lulus saja tau. Apabila selesai dengan report akhir kami semua bersiap sedia untuk menjawab kertas peperiksaan dengan tenang. Hasilnya, alhamdulillah lulus dengan pointer yang baik walaupun tak berjaya dapat anugerah dekan. Yang penting dapat grad tahun ini. Amin

Memori DISEMBER 2015

Selepas habis exam, hampir 40 hari lebih Hanis menghabiskan masa terluang dengan berlibur di rumah. Ikut saja kemana bonda dan ayahanda pergi. Ketika ini Hanis terasa seperti anak tunggal pula disebabkan adik2 masih belajar di U masing2.

Keseluruhan azam tahun 2015 Hanis dah berjaya capai hampir 80%. selebihnya 20% adalah azam nak kurus..haha. Azam nak kurus dengan sihat itu Hanis akan bawa ke tahun ini. InsyaAllah minggu depan Hanis akan mula kehidupan clean food semula. Doakan Hanis berjaya dapat berat yang diidami.

AZAM TAHUN 2016

Permulaan tahun 2016 yang sangat harmoni apabila hari pertama bangun tidur masih berada dekat dengan ibubapa. Syukur Alhamdulillah

Bertambah lah lagi setahun usia kita ke hadapan, masih kurang percaya dimana tahun ini Hanis akan berusia 24 tahun insyaAllah pada bulan 5 nanti. Ketika ini ramai juga rakan sebaya Hanis dah berkahwin dan tak kurang juga yang dah ada anak. Cepat betul korang proses. Tahniah diucapkan.

Tahun 2016 ini Hanis rasanya masa semakin cepat berlalu


Semakin hari semakin risau dengan kehidupan akan datang. 

Azam yang pertama untuk tahun 2016 ini tak pernah lagi Hanis pasang azam di awal tahun sebelum ini untuk mengecapinya. Tetapi perasaan ini semakin membara apabila Hanis dah habis study.

iaitu


Hanis berimpikan bahawa tahun ini Hanis akan menunaikan ibadat haji. Hanis pernah bernazar sebelum capai 25 tahun Hanis akan sampai di tanah haram ini. Allah, pilunya hati ini apabila melihat gambar kaabah ini di google. Semuanya indah, insyaAllah Hanis akan pergi sana. Doakan bonda dan ayahanda terbuka hati nak pergi tahun ini. 

Azam yang kedua Hanis ini mencari kerja yang terbaik agar Hanis dapat menunaikan azam yang pertama tadi. InsyaAllah doakan yang terbaik. 
InsyaAllah rabu minggu depan Hanis akan mencuba nasib untuk pergi interview buat pertama kalinya dalam hidup. Doakan Hanis dapat pekerjaan yang terbaik.

Azam yang ketiga, selepas dapat kerja Hanis akan lunaskan hutang ptptn.
Alhamdulillah syukur hutan ptptn yang Hanis dapat tak sampai 5 ribu. InsyaALLAH boleh bayar dah lepas ini.  Selepas hutang dah berjaya diselesaikan Hanis akan kumpul duit daripada gaji bulanan untuk membeli pakej haji pada hujung tahun 2016.


Ada yang tanya Hanis, bila nak kahwin. Bagi Hanis nak kahwin ketika umur sebelum 25 tahun ini mungkin tidak sama sekali. Hanis target akan kahwin pada umur 28 tahun. Lebih kurang 5 tahun lagi, sempat lah Hanis nak bina kerjaya Hanis cari harta dan sebagainya. Cari laki? nanti-nantilah.

Sebab sekarang Hanis percaya Allah dah tetapkan jodoh yang terbaik untuk hambanya.

So gadis diluar sana, kalian jangan bingung dan sibuk nak cari prince korang lagi ye. Mari kita cari kerja dan pendapatan sendiri dahulu sebelum menjadi isteri kepada seseorang.


Mohonlah yang terbaik andai si dia adalah jodohku.


Semoga tahun 2016 ini akan menwarnai kehidupan yang lebih baik daripada sebelum ini.



APA PULA AZAM KORANG???


Siapa ada instagram bolehlah follow @haniszula1kha


Itulah ceritanya setakat ini. Thank you for reading this entry. J

Read More

17 December 2015

RESEPI NASI DAGING UTARA MUDAH DAN SEDAP

 `•.¸.¸¸.•*❤❤..ASSALAMUALAIKUM..❤❤*`•.¸.¸¸.•`
Apa khabar hari ini


Setelah sekian lama terdetik nak makan Nasi Daging cicah ayaq asam. Akhirnya hari ini baru terlaksana. Kalau ikutkan Hanis nak keluaq pi beli ja tapi memadangkan kat sarawak ini belum ada menu tersebut makanya nak atau tidak kenalah belajaq buat sendiqi. Lagipung nasi daging kesedapannya terletak pada air asam yang dibuat tu nanti.




      Nasi daging memang sinonim dengan orang utara macam Hanis sekeluarga lah. Tanya orang luar Kedah, mungkin depa tak tahu. Tapi jangan pelik kalau ada orang Kedah pun tak tahu juga rupa nasi daging ni. Mungkin sebilangan kecil sahaja tapi, untung orang zaman sekarang, boleh tanya uncle Google saja. Sesekali datang mood nak tukar selera nak makan selain dari nasi putih & lauk pauk, mesti cuba nasi daging. Kebetulan stock daging mentah masih ada lagi di dalam peti sejuk jadi sempurnalah menu Hanis hari ini. Tak ada daging mana boleh buat resepi ni.


       Nasi daging adalah nasi yang dimasak dengan daging. Tak kisah nak guna daging lembu ke daging rusa ke asalkan daging. Sepertimana asalnya, ianya hanya dimakan bersama air asam. Tiada lauk tambahan lain. Senang saja menu dulu-dulu. Orang 'paling rajin' pun boleh buat nasi ni, hehe. Tapi nak dapat yang paling sedap, bukan senang ooo.. Kalau tanya 5 orang lama yang tahu nasi daging ni, akan ada 5 macam resipi. Tak beza banyak mana pun ramuannya, tapi masing-masing ada rahsia sendiri nak bagi resepi depa jadi sedap. 

     Untuk kali pertamanya Hanis nak cuba buat Nasi daging sendiri ini dibantu oleh bondaku tercinta. Percubaan kali pertama ini  Hanis mencuba resepi yang diambil secara kesimpulan daripada beberapa resepi di google. Alhamdulillah menjadi. Bagi Hanis resepi Nasi Daging yang Hanis buat kali ini sangat mudah. Tak perlu letak susu cair tak perlu juga menumis menggunakan butter atau marjerin. Tapi kalau guna lagi bau sedap lah. Stock bahan tu semua dah takde so Hanis guna alternatif lain. Sedap juga. Kalau korang nak tahu sambil menaip entry kali ini Hanis tengah makan NASI DAGING lagi untuk round ke-2. Tengah hari tadi dah makan sepinggan. Lepas asar tadi lapar pula so kita makan lah lagi. 

Ambil ilham untuk hias nasi daging 

Lihat gambar. Nampak sedap & menarik kan. Bukan nampak saja tapi dijamin sedap. Sekarang Hanis dah pandai masak nasi daging. Baru lah boleh jati anak jati kedah. Bangga anak kedah baqhang!

Hampa semua nak cuba buat sendiri nasi daging yang mudah dan Hanis jamin sedap ni. Jom ikut resepi ini.

RESEPI: NASI DAGING MUDAH DAN SEDAP
SUMBER : Reka sendiri

( Resepi ni boleh dimakan untuk 4-5 org )

Bahan-bahan untuk rebusan daging(boleh buat sup daging dan masak nasi)
- Daging dipotong sederhana kecil. Cuci hingga bersih
- Air secukupnya (untuk dibuat air rebusan daging bagi memasak nasi dan juga sup)
- Sedikit halia dihiris nipis
- 2 batang serai diketuk
- sedikit bunga lawang, bunga cengkih dan kayu manis
- 1 sudu besar soda bicabornate (untuk mencepatkan proses melembutkan daging)

-** sedikit garam dan perasa

Caranya:
1-Rebus Daging dengan semua bahan sekali dengan menggunakan api sederhana perlahan sehingga daging empuk. Dalam 20-30minit je.
2- Selepas daging empuk bolehlah ambil 5 cawan air rebusan daging untuk digunakan bagi memasak nasi.
3-Selepas asingkan air rebusan untuk dimasak nasi kemudian baru tambah bahan yang bertanda **. Bagi cukup rasa sedap citarasa anda lah.

Bahan-bahan untuk Nasi
-5 Cawan beras basmathi dibasuh bersih
-Sedikit minyak untuk menumis
-* 5 Bawang merah dihiris halus
-* 4 Ulas bawang putih dihiris halus
-* Halia dihiris 
-* 1 Ulas bawang besar diblend
-Sedikit sos cili (nak sedap lagi guna sos tomato)
-2 helai daun pandan disimpul
-sedikit kismis
-Air rebusan daging

Caranya:
1-Panaskan minyak di dalam periuk nasi. Tumis bahan yang bertanda *. Kacau sehingga naik bau. 2-Kemudian ubah periuk nasi tersebut ke tapak periuk eletrik, masukkan beras yang telah ditos. Kacau lagi beras selama 1-2 minit.
3-Masukkan air rebusan daging bersama sos cili/tomato, kismis, daging yang direbus tadi dan juga garam secukup rasa. Jangan lupa letak daun pandan supaya nasi berbau wangi.

3- Kacau sedikit supaya sebati dan biarkan nasi masak. Setelah masak, gemburkan nasi supaya tidak berketul.

Sementara menanti nasi daging siap bolehlah terus sediakan ayaq asam. Hidangan nasi daging tak lengkap kalau takdak ayaq asam tau. Ayaq asam ini ikut kepedasan yang diigini. Resepi dibawah ini mengikut citarasa Hanis

Bahan-bahan untuk Air Asam
- 2 biji tomato dihiris halus
- 1 ulas bawang besar dihiris nipis
- 2 biji cili besar dihiris halus
- 3 biji cili padi/cabai melaka dihiris halus
- sedikit asam jawa
- belacan sebesar ibu jari kaki
- sedikit garam, gula/perasa
- kerisik (optional)
Ini air asam yang Hanis guna. Ambil seketul air asam agak-agak besar ibu jari lepastu letak air sikit dan ramas sampai jadi macam ni.

 Caranya:
1- Campurkan tomato, bawang besar, cili besar dan cili padi di dalam satu bekas. Masukkan air asam jawa.
2- Ramaskan belacan di dalam bahan yang telah dicampur tadi. Gaul bagi rata.
3- Dah semua sebati boleh campur sedikit garam dan gula/perasa. Kalau kurang kuah campur air sikit. Kalau nak letak kerisik bolehlah campur sikit. Siap. 

      Siap sudah Nasi Daging yang mudah dan sedap, Sangat simple kan lauknya tapi memang ini jelah lauknya. Tambah dengan papadom goreng atau keropok udang ka pun sedap. Yang  penting, lauk utama tu tak hilang. Cubalah buat mesti anda akan jatuh hati. Hanis pun dah makan dua kali nasi untuk hari ini. Sedap sangat. Yang sedap tu ayaq asam, pehhh boleh ropong hidung kalau makan selalu. hehe.




Apa macam? terliur tak. Kalau nak tahu nikmatnya nasi daging ini boleh cuba resepi di atas. Hanis pasti anda tak akan kecewa. InsyaAllah menjadi dengan sedap.


Siapa ada instagram bolehlah follow @haniszula1kha


Itulah ceritanya setakat ini. Thank you for reading this entry. J

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Jom Singgah

STATUS BLOG INI

BLOG INI DI DALAM PROSES UBAH SUAI. MOHON ANDA SEMUA KUNJUNGI SEMULA APABILA IANYA SUDAH KEMBALI CERIA 100%.

Hanis Zulaikha

My Photo
Malaysia
☆Food Lover|Travelling|Blogging ☆ ☆Keep smiling and healthy ☆ Anything email me at [email protected]

Contact Me

ASSALAMUALAIKUM

Followers

Popular Posts

Copyright © Wadah Berbicara | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com